Studenten Topsport

De fractie van de Partij van de Arbeid is geïmponeerd geraakt door het prachtige nieuwe buiten topsportcentrum dat de UvT in samenwerking met de gemeente Tilburg gaat realiseren aan de Sportweg in Tilburg-West. Hockey, Beachvolley, en Tennis vormen de sporten waarmee gewerkt gaat worden om van Tilburg de studentensportstad te maken die het hoort te zijn.

Bij het bekijken van het complex valt op dat de UvT niet over één nacht ijs is gegaan voor wat betreft de kwaliteit van de velden en de banen. Dat Tilburg als studentenstad deze sportinjectie wel kon gebruiken is voor onze fractie duidelijk, vooral omdat er onder de studenten vaak veel topsporters in spé zitten die met professionele facilitering Tilburg nog meer op de kaart kunnen zetten als sportstad.

Bij deze investeringen missen wij wel het door de UvT ook als sportspeerpunt genoemde roeien. Toch ook een Olympische sport, die zeker in dit rijtje van studenten topsport aspiraties thuis hoort. Er ligt een prachtige internationale roeibaan aan de rand van Beekse Bergen maar bij een aantal inspecties is gebleken dat daar een moderniseringslag noodzakelijk is, vooral in het kader van de topsportaspiraties die de stad heeft en waaraan Vidar,TOR, en de kanoclub Tilburg al jaren een zeer goede bijdrage leveren. Bij een grote (studenten) stad als Tilburg behoort, in de ogen van de PvdA-fractie ook een professionele roei en kano facilitering waardoor topsporters in spé nog meer met onze stad verbonden zijn en vooral blijven.