Studenten van De Rooi Pannen Tilburg verkopen kerstpakketten en doneren overgebleven bedrag aan de Voedselbank

De Rooi Pannen doneert

Elk jaar deelt De Rooi Pannen kerstpakketten uit aan haar ruim negenhonderd medewerk(st)ers. Studenten van Mbo Handel & Ondernemen in Tilburg gingen aan de slag met deze echte klus. Met succes, want ze bleven maar liefst €1.000 onder het budget. Wat ze doen met dit resultaat? Ze geven het door aan de nieuwe winkel van de Voedselbank in Tilburg.

De Rooi Pannen bereidt studenten zo goed mogelijk voor op de praktijk. Dat betekent dat ze samenwerken met echte leveranciers en klanten, ook bij de tweetalige mbo-opleiding International business. Manuela Thijm, docent handelsvakken bij mbo Handel & Ondernemen in Tilburg: “Tijdens de lessen interne praktijk zijn de studenten aan zet. Ze krijgen een opdracht waarbij ze zelf gaan samenwerken met externe bedrijven, zodat ze leren hoe dat er echt aan toegaat.”

Kerstpakketten

Tweedejaarsstudenten kregen van De Rooi Pannen de opdracht om de kerstpakketten voor medewerk(st)ers samen te stellen. Na groen licht van de kerstpakkettencommissie gingen ze op zoek naar geschikte leveranciers voor alle producten. De studenten kozen verschillende mooie producten die goed passen bij het thema van dit jaar en die onder andere ontwikkeld zijn door oud-studenten. Het design van de doos werd gemaakt door studenten van mbo Vormgeving.

Maatschappelijke waarde

Het was even spannend of de studenten hun ideale kerstpakketten wel binnen het budget konden realiseren. “We moesten flink onderhandelen en dat vond ik erg spannend”, zegt student Isabel Goemaat. “Uiteindelijk is het gelukt om bij de leveranciers wat van de prijs af te krijgen. Met dank aan de bedrijven, die ons graag wilden helpen.” Al die inspanningen leverden veel op: de studenten kwamen maar liefst €1.000 onder het budget uit.

De studenten besloten om dit bedrag in te zetten voor een organisatie met een grote maatschappelijke waarde: de Voedselbank in Tilburg. Op 7 december heeft de Voedselbank een nieuwe winkel geopend in de stad. Voor deze winkel kochten de studenten voor €1.000 aan etenswaren in. Daarmee helpen ze Tilburgers die niet genoeg overhouden voor boodschappen en een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Leerzaam project 

De studenten zijn intussen een praktijkervaring rijker. Student Isabel kijkt terug: “Het was een heel leerzaam project. Samenwerken, onderhandelen, presenteren en contacten met bedrijven: er kwam veel bij kijken en het was soms best even stressen. Maar wat het zo leuk maakt, is dat het een echte praktijkopdracht was. Met een opdrachtgever, bedrijven én klanten, met wie we alles zelf geregeld hebben. We zijn heel trots op het resultaat.”