Studenten van FHK voeren eindejaars- en afstudeervoorstellingen op en jij kunt erbij zijn!

De eindejaars- en afstudeervoorstellingen – oftewel end of year- and graduation performances – van de studenten aan de FHK staan op het punt om te beginnen.  Hou jij ervan om jong talent te zien schitteren op het podium? Dan hebben wij goed nieuws, want deze voorstellingen kun je bezoeken! Benieuwd wanneer de voorstellingen zijn? Lees snel verder!

Dat er bij de Fontys Hogeschool voor de Kunsten ongelooflijk veel talent rondloopt, wist je waarschijnlijk al. Maar wil je met je eigen ogen zien wat de creatievelingen allemaal in petto hebben? Dan moet je zeker eens een van de bijzondere, inspirerende afstudeervoorstellingen bijwonen. De studenten hebben zich weken-, al dan niet maandenlang voorbereid om tenslotte te schitteren op het podium! Ben je op zoek naar wat hulp om toffe voorstellingen bij te wonen? Wij lichten een paar voorstellingen uit!

Uitgelichte voorstellingen

Carte Blanche Dance Academy

De derdejaars studenten van Fontys Fine and Performing Arts Dansacademie presenteren met enthousiasme hun artistieke eindejaarsonderzoek. Tijdens deze avond beleef je een opwindende collage van ervaringen samengesteld door creatieve geesten. “Dit is een geweldige kans om te zien waar de kunstenaars van de volgende generatie mee bezig zijn. Het publiek kan een avond verwachten waarin uiteenlopende thema’s worden verkend,” aldus studente Hygin Delimat. Er zijn werken te zien die zijn gechoreografeerd door de studenten zelf, naast werken die zijn gemaakt in samenwerking met ervaren choreografen.

Muziektheater Merrily We Will Roll Along

In Merrily We Will Roll wordt de vraag beantwoord of vriendschap voor het leven echt bestaat. Zo wordt tijdens de voorstelling de opkomst en ondergang van de vriendschap tussen Franklin, Charley en Mary in omgekeerde volgorde onder de loep genomen. Ze beginnen aan het eind, op het slagveld. Daarna gaan we steeds verder terug in de tijd en de voorstelling eindigt bij een vrolijke eerste ontmoeting onder een wolkeloze hemel.

Musicaltheater Our House

Fontys Musicaltheater presenteert: Our HouseDe sensationele madness musical die je meeneemt op een waanzinnige reis vol avontuur laat je doen lachen, gieren en brullen. De voorstelling wordt gespeeld door de tweede- en derdejaars studenten Musicaltheater van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. We kunnen de voorstelling beter laten uitleggen door Mara Hoezen: “Our House speelt zich af in Broekhoven. Ons huis is het hart van de straat. Het gevoel van thuis, ons huis, in het kloppende hart van onze straat”

One Big Secret Acapa Group Show

Heb jij jezelf altijd al afgevraagd hoe een circus eruit zou zien als er alleen maar wordt gefluisterd? Op 23 juni gaan de derdejaarsstudenten van de Academy of Circus and Performance Art (ACAPA) dat samen met jou ontdekken. Lees snel verder!

Storm Theaterfestival

Aan het eind van elk studiejaar is de Academie voor Theater van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten op zijn best. Dan gonst het namelijk in de gangen van de FHK namelijk van alle kanten! De studenten van de FHK hebben het hele jaar met veel hartstocht zitten werken en tijdens het jaarlijks Storm Theaterfestival komt veel daarvan samen!

Een kijkje binnen bij… De Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Over de gangen van de FHK gesproken, wij namen laatst een kijkje binnen bij de Fontys Hogeschool voor de kunsten! Benieuwd hoe het er binnen de muren van het FHK eraan toe gaat? Check vooral de beelden hieronder!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tilburg.com (@tilburgcom)