Studenten van Olof helpen vluchtelingen en Nierstichting

Studenten worden soms gezien als een groep feestgangers die alles doen behalve studeren. Hoewel Olof studenten daar zeker niet vies van is, bewijzen ze met inzamelingsacties dat de studentenvereniging meer doet dan dat.

Olof heeft namelijk tijdens een grote collecte voor de Nierstichting in het centrum van Tilburg een recordbedrag van €3500 opgehaald. Naast de collecte heeft Olof ingespeeld op de huidige vluchtelingencrisis en hebben zij veertig zakken met winterkleding voor de vluchtelingen ingezameld.

35e keer

“Studenten vinden het leuk om zich in te zetten voor een goed doel en doen erg hun best, een jongen had zelfs €150 euro in één middag opgehaald voor de Nierstichting!” zegt voorzitter Joris Verbaandert.  “Het was de 35e keer dat de vereniging vastberaden aan deze collecte meedeed met een indrukwekkende opbrengst van €3500 euro” zegt Nierstichting coördinator Ine Everse.

oloffoto

Winterkleding inzamelen

In samenwerking met het Rode Kruis Tilburg heeft Olof dit jaar ook voor het eerst een inzamelactie georganiseerd voor vluchtelingen die in Tilburg en omstreken verblijven. “In ieder studentenhuis van Olof werd de kledingkast grondig doorgespit voor bruikbare winterkleding die onze leden zelf niet meer gebruiken. Samen hebben we meer dan 40 zakken met kleding weten in te zamelen die de vluchtelingen warm gaan houden deze winter” aldus Verbaandert.

Sociale evenementen

Naast de samenwerking met goede doelen blijft Olof erg betrokken met de inwoners van Tilburg door verschillende sociale evenementen te organiseren. Zo organiseren zij een buurt-BBQ op vier verschillende locaties waar bewoners van Tilburg voor €2 kunnen genieten van een heerlijke BBQ. Verder is er een bejaarden-nieuwjaar-diner op de Sociëteit van Olof om eenzame bejaarden bij elkaar te brengen. Olof hoopt hiermee dat de Tilburgers trots zijn dat hun stad een studentenstad is.