Studentenkamers omgetoverd tot mini-podia tijdens elfde editie Stukafest Tilburg

Stukafest

Vier vrijwilligers organiseren samen de elfde editie van Stukafest Tilburg op donderdag 6 februari. Het enige echte studentenkamerfestival vindt plaats in tien studentenkamers, die worden omgebouwd tot mini-podia voor artiesten en kunstenaars.

Door het unieke concept biedt het een kans om opkomende artiesten te laten groeien en in een bijzondere, intieme setting hun talent naar nieuw publiek te brengen.

Zo werkt het Stukafest

De locaties voor deze mini-podia kunnen verschillen van studentenkamers, tot appartementen en woningen in het centrum. Aan de hand van drie rondes naar keuze kun je helemaal je eigen festival vormgeven. Met als eindpunt een afterparty in de stad met indie band Foxlane waar iedereen samenkomt met hun eigen Stukafest ervaringen.

Tickets voor de drie rondes en de afterparty kosten €15,79. Ook heb je de mogelijkheid om alleen deel te nemen aan de drie rondes, alleen aan de afterparty of je kunt tickets kopen voor een of twee losse rondes. Tickets hiervoor kun je bestellen via deze link.

Programma studentenkamers

De volgende artiesten en kunstenaars zijn te vinden op de volgende locaties:

Oorsprong

Stukafest is ontstaan in Nijmegen en is door de jaren heen uitgebreid naar 14 steden door heel Nederland. Omdat Stukafest een non-profit organisatie is met een jaarlijks wisselend bestuur, is het ieder jaar weer een uitdaging voor een groep nieuwe vrijwilligers om hun ideale Stukafest op te zetten.

Door middel van een goede samenwerking tussen organisaties en bedrijven maken zij het studentenkamer festival mede mogelijk. Onder andere Fontys Hogescholen, Tilburg University, Omroep Tilburg en Theaters Tilburg steunen Stukafest. Mede door deze steun is Stukafest Tilburg al meer dan een decennium onderdeel van deze stad.

Foto’s

Benieuwd hoe Stukafest 2019 eruit zag? Check de foto’s van Jules van Iperen hieronder. Of bekijk het complete fotoalbum via deze link.