StudentenWerk meest succesvol onder de rivieren

Uitzendbureau voor studenten boekt groei van 74% in Zuid-Nederland

Uitzendbureau StudentenWerk signaleert een aanzienlijke groei in het zuiden van het land. In de eerste helft van 2009 hebben de regiovestigingen Breda, Tilburg, Den Bosch, Eindhoven en Maastricht gezamenlijk studenten uitgezonden voor 6.500 uur per week. De ABU cijfers wijzen op een daling van de gehele uitzendmarkt van ongeveer 25%, StudentenWerk boekte in de regio Zuid een groei van 74%.

Werk in zorg, horeca en incassosector
Mark Luijten, franchisenemer StudentenWerk: “Studenten zijn zeer welkom in de huidige economische situatie. Bovendien is de zomer begonnen en vullen studenten de gaten op die vakantievierend personeel achterlaat. Het wordt de komende maanden dus alleen maar drukker. In de zorg en bij grote incassobureaus hebben wij veel studenten zitten. Daarnaast biedt de horeca momenteel volop werk.”

Studenten populair want goedkoop en flexibel
De huidige economische omstandigheden bieden studenten grote kansen in het bedrijfsleven, omdat zij relatief goedkope arbeidskrachten zijn. Juist met de zomermaanden in aantocht zijn studenten populair bij werkgevers. Vorige maand passeerde het grootste studentenuitzendbureau van Nederland de magische grens van 500.000 inschrijvingen, dat is meer dan de helft van studerend Nederland.
StudentenWerk biedt als intermediair stages, bijbanen, vakantiebanen en startersfuncties aan. Al meer dan twee jaar werft StudentenWerk kandidaten voor Incasso Unie. Johan Jonkers van Incasso Unie: “Momenteel zijn er 18 studenten bij ons werkzaam. Het grote voordeel aan het inhuren van studenten is dat ze zeer flexibel zijn en het gewenste HBO-niveau hebben waar wij naar op zoek zijn voor functies als administratieve – en incassomedewerkers.”

Over StudentenWerk
De drie oprichters van StudentenWerk, Bram Bosveld (27), Hugo de Koning (29) en Rogier Thewessen (32), zijn in 1999 begonnen met het uitzenden van studenten. De beginperiode op de zolderkamer ligt inmiddels ver achter hen en het bedrijf is uitgegroeid tot Nederlands grootste uitzendbureau voor bijbanen, vakantiewerk, stages en afstudeeropdrachten. Inmiddels bestaat de database van studentenWerk uit 500.000 studenten. StudentenWerk opereert vanuit zeventien vestigingen verspreid door het hele land. Onlangs opende het bedrijf onder de naam StudentJob vestigingen in Duitsland en België, en verdere uitbreidingsplannen naar het buitenland staan op het programma.