Studeren in de zomer? Ja, leuk!

Tilburg University Summer School 2013

Tilburg University biedt dit jaar voor de vijfde keer zomercursussen aan: in talen als Engels, Nederlands voor buitenlanders, Chinees en Spaans. Maar ook de niet-talige cursussen maken een steeds groter aandeel uit van het aanbod, waaronder filosofie, wiskunde, onderzoeksmethoden en statistiek en social media. De cursussen zijn bedoeld voor aankomend studenten en andere belangstellenden.

Naast de cursussen kunnen de studenten van de Tilburg University Summer School onder het motto ‘Serious Fun’ deelnemen aan een uitgebreid activiteitenprogramma met onder meer sport, een pub quiz en excursies. Doordat de cursisten uit verschillende landen komen (in 2012 maar liefst uit 45 verschillende landen!) heeft de Summer School een internationale sfeer en worden er nieuwe vriendschappen gesloten.

Met de Tilburg University Summer School wil de universiteit studenten uit binnen- en buitenland een extra mogelijkheid geven om in een internationale omgeving te studeren en hun blik te verbreden.
Meer weten? Bezoek de website: www.tilburguniversity.edu/summerschool/

De Summer Course Leadership & Change Management
Tijdens deze 3-daagse ‘pressure-cooker’ cursus krijgen deelnemers de kans om buiten hun professionele omgeving inspiratie en kennis op te doen tijdens de rust van de zomer.

In tijden waarin de wereld in rap tempo verandert is organisatieverandering een ‘hot topic’. Vandaag de dag wordt er extra aandacht besteed aan verandermanagement en de flexibiliteit van mensen in organisaties. Het is geen eenvoudige klus om de mensen in organisaties in beweging te krijgen. De menselijke factor wordt hierbij vaak onderschat en vergeten, terwijl dit juist het meest complexe en belangrijkste onderdeel van het proces is!

Bijzonder aan de cursus is dat deelnemers hun eigen casuïstiek uit de praktijk mogen meenemen. Er wordt vertrokken vanuit een wetenschappelijke basis waarbinnen de casuïstiek direct praktisch toepasbaar wordt gemaakt. www.tilburguniversity.edu/education/summerschool/courses/leadership-and-change-management/

Summer Course 'Addressing global challenges: an international law perspective'
As part of Tilburg University’s Summer School, this academic course will focus upon contemporary issues that are visible through media exposure worldwide.
Challenges such as the international response to mass atrocities; the participation of new actors in armed conflicts; the rights of indigenous peoples in a globalizing world; the effectiveness of human rights law in response to harmful cultural practices and the ever-increasing effects of natural disasters will be addressed from an international legal perspective.
The course will take place from 15 to 26 July 2013. Since there are limited places available, it is recommended that interested students register early. To register for this course or for more information, please visit the website: www.tilburguniversity.edu/summerschool/courses/global-challenges/.

Zomercursus ‘ Social media: a critical introduction’
Ben jij geïnteresseerd in social media en de invloed die die media hebben op jouw leven? Tilburg University biedt in juli een tweeweekse cursus waarbij je aan de hand van verschillende theorieën wordt uitgedaagd om te reflecteren op de invloed van de social media op jezelf, de samenleving en onze cultuur.
Is er sprake van een de sociale media revolutie? Wat betekent ‘sociaal zijn’ tegenwoordig nog? Hoeveel invloed hebben Facebook en twitter op jouw leven en op dat van de mensen om je heen? Schrijf je in voor de cursus ‘Social media: A critical introduction’  om te reflecteren op deze en andere vrtagen over de sociale media.
Meer informatie? www.tilburguniversity.edu/summerschool/courses/socialmedia.html