Studeren in het Stappegoorgebied? Check hier wanneer de open dagen van opleidingen plaatsvinden!

Studeren Stappegoor

Stappegoor is een gebied in Tilburg dat volop in ontwikkeling is. Je kunt er zwemmen in het gelijknamige zwembad, topsport bekijken bij Tilburg Trappers, genieten van mooie horeca en is daarnaast ook een fijne plek om te wonen. Ook staat het gebied om haar veelzijdige onderwijs bekend. Hier schreven we eerder al een artikel over. Benieuwd wanneer de open dagen van de verschillende opleidingen plaatsvinden? Lees snel verder.

Tilburg is natuurlijk een studentenstad bij uitstek. Onze stad is een plek waar studenten zich kunnen ontwikkelen. Het is dan ook niet voor niets dat zo’n 30.000 studenten ervoor kiezen om in Tilburg te studeren. Ben jij je ook aan het oriënteren op een school, opleiding en/of studie in Tilburg? Check dan snel wanneer de verschillende open dagen en proefstudeer middagen zijn de komende maanden.

Uitgelichte open dagen MBO en HBO

#1: Open dagen en meeloopdagen Fontys

Ben jij de HAVO of VWO aan het afronden of heb je een MBO niveau 4 diploma op zak? Dan ben je jezelf wellicht aan het oriënteren op een opleiding bij Fontys Hogescholen. Op de campus op Stappegoor worden gigantisch veel diverse opleidingen aangeboden. Benieuwd wanneer de open dagen plaatsvinden? Check dan vooral deze website.

Ook is het mogelijk om mee te lopen, een sneak preview te krijgen of te gaan proef studeren bij je mogelijke nieuwe opleiding. Meer informatie hierover? Bekijk dan deze link.

#2: Open dagen en rondleidingen ROC Tilburg

Naast de campus van Fontys is ROC Tilburg gevestigd. Op de campus van ROC bieden ze verschillende soorten mbo-opleidingen aan. Nog niet zeker welke opleiding je wilt gaan volgen en wil je meer informatie? Ondanks de huidige situatie is het alsnog mogelijk om deel te nemen aan coronaproof open dagen of meeloopdagen.

Uiteraard dien je jezelf wel aan te melden vooraf gezien de huidige situatie omtrent het coronavirus.

Middelbaar onderwijs op Stappegoor

Stappegoor heeft ook diverse middelbare scholen. Komt jouw kind van de basisschool en ben je aan het rondspeuren naar geschikte middelbare scholen? Misschien kan een open dag dan uitkomst bieden.

  • Koning Willem II College: het is mogelijk om een online tour door de school te krijgen en filmpjes te bekijken van de lessen. Ook is het mogelijk om proeflessen mee te maken en je in te schrijven voor snuffelmiddagen. Meer informatie vind je op deze website.
  • Campus013: dit is een vmbo school waar je als leerling als geen ander ontdekt wie je bent en wat je talenten zijn. Om je te oriënteren op deze school is het aan te raden om deze YouTube video te bekijken. Ook is het mogelijk om meer informatie (folders, informatie en meer) op te vragen. Dat kan via deze website. En vergeet ook niet de schoolgids te raadplegen.

Meer onderwijsinstellingen op Stappegoor

In het gebied Stappegoor zijn nog veel meer verschillende onderwijsinstellingen voor diverse doelgroepen en leeftijdscategorieën gevestigd. Benieuwd welke en de mogelijkheden om meer informatie te krijgen om kennis te maken met deze instituten? Check het hieronder.

  • Entreecollege: hier kun je in één jaar een diploma halen om verder te leren op het MBO. Ze hebben er regelmatig inloopspreekuren.
  • Bouwmensen: opleiding waar je bouw kunt combineren met leren. Je kunt (na aanmelding) langs komen voor een kennismakingsgesprek.
  • IW Tilburg: hier worden talenten voor de technische installatie branche opgeleid. Ze hebben af en toe een open dag en je kunt je aanmelden voor een meeloopdag of adviesgesprek.
  • Kindcentrum WillemsPoort: in september 2021 opent dit gloednieuwe kindcentrum in de wijk Willemsbuiten. Tot die tijd vind je ze op een tijdelijke locatie. Ze bieden een gevarieerd, leerzaam dagprogramma voor kinderen tussen de 0 en 13 jaar.

Meer informatie

Wil je meer weten over de verschillende onderwijslocaties in het gebied Stappegoor? Check dan vooral dit artikel. Hier vind je zowel middelbare scholen, MBO-opleidingen, HBO-opleidingen en opleidingen die leren combineren met praktijkgerichte werkervaring opdoen.

Want zoals je hierboven leest, is Stappegoor een veelzijdige plek op het gebied van onderwijs. Voor verschillende leeftijdscategorieën en niveaus heeft het gebied heel erg veel te bieden.