Studio Noord nieuwe werkplaats voor creatief talent in Tilburg-Noord

Sinds 24 mei is Tilburg-Noord een nieuwe creatieve werkplaats rijker: Studio Noord. Deze plek aan de Brucknerlaan biedt ruimte aan jongeren uit Tilburg (Noord) die nieuwe skills willen leren op het gebied van creativiteit, andere mensen willen ontmoeten, samen willen creëren of een plek zoeken om zelf iets te maken. Initiatiefnemer Chiara Riboch: “We leggen een link van de wijk naar de stad.” Studio Noord werd feestelijk geopend door onder anderen Seye Cadmus, cultuur-beleidsmaker bij Gemeente Tilburg.

Buiten de gebaande paden

Studio Noord is een plek waar bewust geen activiteitenaanbod wordt geboden. Het is een plek waar jongeren zélf aan zet zijn en activiteiten kunnen organiseren. Chiara: “Bij Studio Noord kunnen jongeren hun hobby of manier van kunst uiten die niet altijd begrepen wordt. Wij sluiten aan bij de behoeften van jongeren en kunnen ze hierin ondersteunen. Maar bovenal is het een plek waar we verbindingen leggen.” Deze verbinding wordt gezocht met onder andere T Agency, Ateliers Tilburg en Factorium. Allen waren zij aanwezig bij de drukbezochte opening op 24 mei.

Apploud Magazine

Tijdens de opening werd tevens de eerste editie van Apploud Magazine gelanceerd, een magazine gemaakt voor en door jonge creatievelingen uit Tilburg-Noord. Zo krijgen onder meer rapper Gilly, DJ Sil-V en nagelstylist en model Samantha een podium. Chiara: “Door dit magazine komen nieuwe rolmodellen aan het licht. Ik vind het heel belangrijk om ze een gezicht te geven. Er gebeurt zoveel in Noord, maar veel is onzichtbaar.” Het magazine is vormgegeven door Achraf Betteui en tekstueel samengesteld door Safaa Bouzambou, jonge talenten uit Tilburg-Noord.

Kom je woensdag stunten in Studio Noord?

Elke woensdag vanaf 18.00 uur is Studio Noord open om elkaar te ontmoeten en te praten over (creatieve) ideeën en om gezellig. Ook is Studio Noord het hoofdkwartier van de Noordvoerders, het jongerenplatform waar jongeren online en offline hun stem kunnen laten horen. Loop je rond met een idee, zou je graag met een creatieve skill aan de slag gaan of iets nieuws willen leren? Check @studionoordtilburg op Instagram of loop gezellig binnen aan de Brucknerlaan 116. Studio Noord is een samenwerking tussen R-Newt, ForwArt, Noordvoerders, Amber&Pien en WonenBreburg.