Studio T wordt Helicon MBO Tilburg

Vanaf dit schooljaar gaat Studio T, aan de Loudonstraat 2, verder als Helicon MBO Tilburg. Vanaf de start in 2009 bood Helicon Opleidingen onder de naam Studio T mbo-opleidingen op het gebied van groen & business aan. Afgelopen jaar koos de onderwijsorganisatie ervoor om bij alle scholen in de naam Helicon Opleidingen te laten terugkomen. Per augustus 2014 gaat Studio T dus verder onder de naam Helicon MBO Tilburg met pay-off Green Business School. Het is een bewuste keuze waarbij de herkenbaarheid en merkidentiteit beter tot uiting komen. Naast de naamswijziging en nieuwe huisstijl zijn er geen veranderingen voor komend schooljaar.

Green Business Studies
MBO Tilburg biedt de opleiding Green Business Studies (niveau 4, BOL) aan. De opleiding sluit uitstekend aan bij leerlingen die na het vmbo, of de havo, zin hebben in een managementopleiding gericht op actuele thema’s zoals energie & watermanagement, vrijetijdsmanagement, lifestylemanagement en stad & wijkmanagement. In samenwerking met het bedrijfsleven en de gemeente worden veel mooie projecten gerealiseerd. Zo hebben leerlingen de eerste Festival Moestuin gerealiseerd tijdens Festival Mundial. Met hun diploma op zak kiezen veel leerlingen voor een vervolgstudie op het hbo of gaan ze aan het werk bij een evenementenbureau, projectontwikkelaar of starten een eigen onderneming.

Green Business School
Ook biedt MBO Tilburg de opleiding Milieu & Ruimte (BBL) en Wijkwerker (BBL) aan voor mensen die zich willen specialiseren in de leefbaarheid binnen de woonwijk. Wil je meer weten over de Green Business School van Tilburg? De eerstvolgende open dag is op zondag 9 november van 11.00 uur tot 15.00 uur.

Groen onderwijs
Helicon Opleidingen biedt groen onderwijs aan vanuit veertien scholen in Noord-Brabant en Gelderland, vmbo- en mbo opleidingen op het gebied van Dier, Green Business, Design, Voeding & Gezondheid, Agro, Techniek, Mens & Welzijn, Groene Ruimte en Milieu & Onderzoek.