Subsidie voor elektrische bedrijfsauto WonenBreburg

Subsidieregeling maakt aanschaf elektrische taxi's en bestelauto's aantrekkelijker

WonenBreburg heeft als eerste een gemeentelijke subsidie ontvangen voor de aanschaf van een elektrische bestelauto. Vandaag overhandigde wethouder Berend de Vries van Milieu een cheque van 3.000 euro aan directeur-bestuurder Johan Dunnewijk van WonenBreburg.

Sinds maart van dit jaar kunnen Tilburgse ondernemers en instellingen subsidie aanvragen voor elektrische
taxi's of bestelauto's. “Deze subsidie is in het leven geroepen om de aanschaf van elektrische bedrijfsauto's nog aantrekkelijker maken”, aldus wethouder Berend de Vries: “Elektrisch vervoer draagt immers bij aan een
schoon, gezond en duurzaam Tilburg. WonenBreburg is de eerste organisatie die van de Tilburgse subsidie
gebruikmaakt. Ik hoop dat veel ondernemers dit goede voorbeeld volgen”.

Johan Dunnewijk: “WonenBreburg werkt dagelijks aan duurzaam wonen. Wij renoveren onze bestaande
woningen zoveel als kan op een manier waarbij we zorgen dat de energielasten voor bewoners minder worden. We investeren in goede isolatie, HR+ ramen en werken met duurzaam bouwmateriaal waar het kan. Nu rijden we ook duurzaam rond. Bij vervanging van andere auto’s kijken we zeker weer of er nog iets in de pot zit”.

6000 euro subsidie
De subsidie die ondernemers bij de gemeente Tilburg kunnen aanvragen bedraagt 3.000 euro. Dit bedrag komt bovenop de subsidie van 3.000 euro die men sinds 1 oktober 2012 bij het Rijk kan aanvragen via de landelijke regeling 'Emissiearme taxi's en bestelauto's'.

Het beschikbare budget tot 1 januari 2015 in Tilburg bedraagt 60.000 euro. De landelijke regeling subsidieert
naast elektrische taxi's en bestelauto's ook voertuigen op aardgas. Tilburg stopt met subsidiëren van aardgasvoertuigen per 1 juli 2013. Meer informatie over de Tilburgse en landelijke subsidieregelingen voor elektrisch vervoer staat op www.tilburg.nl/elektrisch.