Succes voor sporters Sportinstituut ooms

Danser Chilton Galimo van Sportinstituut OOMS uit Tilburg sleepte dit weekeinde de wereldtitel in de wacht tijdens het WK in Tsjechië. In Praag kwam Galimo in een sterk deelnemersveld van veertig hiphop-dansers van over de gehele wereld als beste uit de strijd.

Tijdens het WK had Sportinstituut OOMS bij het kampioenschap van dansbond Unite/Fisaf bij de teams met One Peace nog een ijzer in het vuur. De formatie reikte tot aan de halve finales, maar daarin slaagde One Peace er helaas niet in om zich te kwalificeren voor de finale. De door Chilton Galimo behaalde gouden WK-plak in de 1-tegen-1-batlle maakte natuurlijk alles goed en werd met veel enthousiasme ontvangen.

Judoka Max de Vreeze van Sportinstituut OOMS uit Tilburg sleepte dit weekeinde een bronzen medaille in de wacht op het Wereldkampioenschap tot 21 jaar. Tijdens het toernooi in de Amerikaanse staat Miami evenaarde de Tilburger daarmee zaterdag de prestatie die hij in september in Boekarest neerzette toen hij  tijdens het EK In Roemenie ook beslag legde op de derde plek. Het behaalde brons op het nog sterker bezette WK heeft natuurlijk nog veel meer waarde…

In Fort Lauderdale (Florida) rekende De Vreeze in de categorie tot 90 kilogram in zijn eerste partij af met Syerik Byeryedmurat uit Mongolië. Vervolgens was de Tilburgse judoka te sterk voor de Pool Pjotr Kuczera. In de halve finale moest De Vreeze echter zijn meerdere erkennen in de Spanjaard Nikolos Scherazadishvili zodat het brons uiteindelijk het hoogst haalbare bleek.