Succesvolle eerste editie ‘Schonste Stròtje van Tilburg 2015’

Op zaterdag 26 september, tijdens de toch al feestelijke Burendagactiviteiten, vond de fleurige prijsuitreiking plaats van de verkiezing voor ‘t Schonste Stròtje van Tilburg 2015’. Een fietskaravaan reed door de door Tilburgers gekozen Schonste Stròtjes van 2015.

Als rattenvanger van Tilburg nam de Tilburgse Fietstaxi de leiding op zich, opgeluisterd door muziek uit een heuse Boemkees Biciclette en enkele PLUKfietsen werden van stal gehaald.

Publieksprijs

In september is er bijna 800 keer gestemd door het Tilburgse publiek. De meeste stemmen en daarmee de publieksprijs gaat naar Woonzorgcentrum “De Bijsterstede’. Zij hebben de afgelopen maanden, samen met personeel, vrijwilligers en buren de tuin van het centrum opgeknapt met een prieeltje, een insecten- en dierenhotel en bloembakken. Tijdens de feestelijke Burendagactiviteiten heeft wethouder Mario Jacobs aan de Kartrekkers de publieksprijs van 250,- uitgereikt.

Juryprijs

De juryprijs werd deze middag uitgereikt door het Tilburgse bloempottenbedrijf Capi Europe. De Dionysiusstraat won deze prijs mede vanwege de vele activiteiten en een zichtbaar groener en pittoresk resultaat. Deze winnende straat mag hun straat nog mooier maken met een bijzondere serie lichtgewicht bloempotten.
Een speciale vermelding kregen de Mechtildisstraat vanwege hun creativiteit in bloembakken en boomversiering en de Conradhof voor hun participatietuin waar kinderen mooie verhalen over vertelden.

Meer dan 40 straatdelen, pleinen, flats en zorgcentra hebben zich ingeschreven voor de verkiezing en titel ‘t Schonste Stròtje van Tilburg 2015. Stichting OpGroeneVoet organiseerde deze verkiezing dit jaar voor het eerst en de deelnemers zijn vanaf het voorjaar aan de slag gegaan met allerlei acties om hun buurt te vergroenen en op te fleuren.
Ook voor volgend jaar staat er weer een verkiezing op de planning. Deze wordt uitgebreid met een verkiezing voor ‘t Schonste Geveltje en een project waarbij Tilburgers geholpen worden bij hun wens om hun woonomgeving te verfraaien.
Inschrijven kan binnenkort.