Super eerste editie van Tilburg Fashion

Zeg je Tilburg, dan zeg je textiel, trends, mode en muziek. Op 5 juni, tijdens Tilburg Fashion, heeft Tilburg dit allemaal laten zien. De Koepelhal verschafte een podium aan creatief talent: professionals en studenten van ROC en Fontys Hogeschool.

Trendwatcher en trendanalist Christine Boland, trendwatcher van het jaar 2012, was aanwezig om haar kijk op de huidige modewereld met ons te delen. Bij haar introductie werd verteld dat je anders naar de wereld kijkt na haar presentatie. We namen de proef op de som.

Christine Boland legt uit dat er vaak geheimzinnig over de komende mode wordt gedaan, terwijl je, als je weet waar je moet kijken, je deze zeker wel kan voorspellen. Zelfs wij zouden het kunnen zien!

Mode beweegt vrijwel altijd in het spanningsbeeld waarin we leven en ontwerpers spelen hierop in. In 2012 zou de wereld vergaan volgens de Maya's, volgens Christine is dit niet fysiek gebeurd maar is onze wereld zoals we deze 2000 jaar lang gekend hebben, zeker wel vergaan. Alles wat we tot nu toe opgebouwd hebben, verkrampt en loopt vast. De economie lijkt in een neerwaartse spiraal te verblijven, maar ontwerpers spelen hier creatief op in. De creativiteit laat een stijgende lijn zien.

We leven in een ADHD society, het leven draait in een hoog tempo om ons heen. We willen zo veel mogelijk, zo snel mogelijk, maar toch ook een balans in ons leven vinden. Een voorbeeld is de commercial van Hi KPN “We hadden al 12 seconden niks van je gehoord” of de quote “Is het 8 uur nieuws, nog wel het 8 uur nieuws?”

Door alle ontwikkelingen krijgen we een veranderend perspectief in een perspectieve wereld. Aan de ene kant verkrampt alles en loopt het vast, terwijl we aan de andere kant veel opwinding voelen doordat eigenlijk álles mogelijk is (zoals 3D-printen).

De trends voor aankomende zomer geven een antwoord op de wereld waarin we leven. We willen ons leven mooier maken met romantiek, maar dan wel techonologisch, zoals een 3D-geprinte bloemetjesjurk.
We zoeken naar mystiek, het is leuk om een keer iets niet te begrijpen!
Bij de aankomende modetrends komen thema's voor als 'kleurrijk', 'romantisch', 'cultuur' en 'mystiek'.

Na de indrukwekkende presentatie van Christine zien we de wereld inderdaad anders en zijn we klaar voor de modeshow. De muziek tijdens de wervelende high fashion modeshow word verzorgd door dj Kriss-One.

Jasmijn Muskens van het ROC was na een inspirerende show de gelukkige winnaar van de Tilburg Fashion Award. Zij ontving de prijs voor haar creaties uit handen van burgemeester Noordanus. Jasmijn Muskens wordt door de jury geprezen voor haar eigenzinnige ontwerpen, materiaalkeuze en verzorgde afwerking. Jasmijn gefeliciteerd!

Na afloop van de modeshow kon men nagenieten van een hapje, een drankje en een optreden van band Ape Not Mice met humoristische, fantasierijke teksten en vrolijke, zomerse, feel-good liedjes.

Tilburg Fashion was een spetterende avond uit en heeft ervoor gezorgd dat Tilburg wederom op de kaart is gezet, zeker op het gebied van textiel en creativiteit! Deze eerste editie was ontzettend geslaagd en kan alleen nog maar grootser worden!