Supermarkt PLUS organiseert kerstdiner op kraamafdeling ETZ

kerstdiner kraamafdeling

Kerst is bij uitstek de tijd van het jaar om door te brengen met de familie. Hoogtepunt is vaak het kerstdiner waar alle gezinsleden aanschuiven om samen te genieten van goed eten. Soms lukt het niet om álle familieleden aan tafel te krijgen, in bijzondere gevallen omdat de allerjongste nog niet thuis is. PLUS brengt kerst dit jaar daarom naar kers(t)verse ouders toe.

Samen met een chef-kok verzorgt de supermarkt op dinsdag 24 december een heerlijk kerstdiner voor pas bevallen moeders en hun (nieuwe) gezin in Geboortecentrum FAM van het ETZ in Tilburg.

478 baby’s per dag

Wereldwijd worden er ongeveer 255 baby’s per minuut geboren. In Nederland verwelkomen we gemiddeld 478 baby’s per dag (gebaseerd op cijfers van het CBS) en nog altijd zijn dat iets meer jongens dan meisjes. Hoewel het aantal geboortes rond de feestdagen iets daalt, laten niet alle (kerst)kindjes op zich wachten. Zo zijn er bijna 400 gezinnen die het kerstdiner moeten overslaan omdat zij een nieuw gezinslid verwelkomen.

Ultieme kerstdiner voor jonge moeders

Tijdens de zwangerschap heeft de aanstaande moeder heel wat lekkers aan zich voorbij moeten laten gaan. Daarom is bevallen met kerst misschien wel dubbel feest. Want naast het verwelkomen van een echt kerstkindje is dit natuurlijk de tijd van het jaar dat er heerlijk eten en drinken op het menu staat. En na zo’n geweldige prestatie gaat een uitgebreid diner er zeker in. Populair op het menu van pas bevallen vrouwen zijn biefstuk, carpaccio, gerookte zalm en tiramisu. Daarbij voor de liefhebster wellicht nog een glaasje (alcoholvrije) wijn of bubbels.

Kerstdiner op de kraamafdeling

Kerst is natuurlijk de tijd van samenzijn met vrienden, familie en lekker eten. Omdat dit net iets lastiger is als je net bevallen bent en op een kraamafdeling ligt, biedt PLUS dit jaar iets unieks. Op kerstavond organiseert de supermarkt een geheel verzorgd kerstdiner voor pas bevallen moeders en hun familie op de kraamafdeling van ETZ, helemaal in lijn met de kerstcommercial. De kersverse gezinnen kunnen kiezen uit een menu vol typische kerstgerechten, verzorgd door een chef-kok. Of ze nu zin heeft in een warme lavacake, carpaccio of quiche, er is voor ieder wat wils. Want Goed eten is samen eten.

Verpleegkundige Chantal Heinis werkt op de afdeling verloskunde en vindt kerst altijd een bijzondere tijd op de kraamafdeling: “Als je in de zorg werkt dan hoort het erbij om met de feestdagen te werken. Het blijft altijd bijzonder, al die kerstkindjes. De sfeer op de afdeling is ook altijd heel gezellig. Er staat een kerstboom en overal hangen versieringen. Als de drukte het toelaat dan organiseren we een kerstontbijt met de nacht- en dagploeg. De nachtdienst dekt de tafel met heel veel lekkers. Maar soms gaat dan ‘gewoon’ de pieper af en weet je dat er een bevalling is begonnen. Het werk gaat dan natuurlijk altijd voor.”