Support your local: Lokale Zaken Tilburg komt opnieuw in actie en verkoopt kerstpakketten met inhoud van Tilburgse ondernemers

We herinneren het ons allemaal nog, de winter van 2020-2021. Een tijd waarin we niet veel konden, de horeca dicht was en we tijdens de feestdagen te maken hadden met strenge coronaregels. Ondernemers lieten zich op dat moment van hun beste kant zien en bedachten gezamenlijk een initiatief. ‘Made in Tilburg’ kerstpakketten werden door een samenwerking tussen lokale ondernemers verkocht. Want: zaken waren gesloten en konden in de belangrijkste maand van het jaar geen omzet verdienen. En dus lanceerden Dieuwertje Vorstenbosch en Jelle van den Hurk Lokale Zaken Tilburg: een kerstpakket met producten van Tilburgse ondernemers. De omzet ging rechtstreeks naar de desbetreffende ondernemer.

Goed nieuws: dit jaar keren de kerstpakketten terug.

2500 kerstpakketten

Waar Dieuwertje Vorstenbosch (oud eigenaresse Dwars Hotdogbar, 29) tijdens de eerste lockdown samen met Jelle van den Hurk kleinschalig begon met het samenstellen van Moederdagpakketten, is Lokale Zaken Tilburg gegroeid tot een heuse ‘impactmaker’. Waar ze in 2020 maar liefst 160 moeders verraste met en uniek lokaal pakket, wisten ze vorig jaar met de feestdagen meer dan 2500 kerstpakketten te verkopen met een omzet waarde van ruim 80.000 euro. “We hebben de meer dan 30 lokale deelnemende ondernemers vorig jaar echt weten te verrassen, zelfs toen dus alle winkels en horeca gesloten waren tijdens de tweede lockdown, bizar! gewoon,” aldus Dieuwertje.

‘Made in Tilburg’

De website van Lokale Zaken Tilburg is weer ge-update en gaan ze kijken of ze vorig jaar kunnen overtreffen. Zeker nu de maatregelen steeds weer scherper worden en iedereen wellicht weer in een lockdown terecht gaat komen. Door alle expertises van de verschillende lokale ondernemers te bundelen, willen ze een vuist maken naar het groot winkelbedrijf. Dit jaar kun je via Lokale Zaken Tilburg dan ook alleen typische ‘Made in Tilburg’ kerstpakketten kopen welke verspreid gaan worden in de regio. Elke ondernemer stopt een cadeau in het pakket waar hij of zij bekend om staat en wat ook echt in Tilburg wordt gemaakt.

Deelnemende partijen

De locals die dit jaar in het pakket vertegenwoordigd zijn onder andere: Eetwinkel Verzot, ontbijtservice De Ontbijtkeuken, Wijnkoperij van Bilsen, bierbrouwerij Kraftbier, chocoladespeciaalzaak Friandries en patisserie Cake5 Exclusive Cakes. Lokale Zaken Tilburg maakt geen prijsafspraken en de ondernemers betalen dan ook geen commissie, waardoor alle winst direct gaat naar alle lokale ondernemers.

Inpakken doet Lokale Zaken Tilburg ook lokaal, ze werken samen met een Tilburgse partij Panhuijsen Verpakkingen die de dozen ontwerpt en pakken deze samen in met de leerlingen van het Praktijk College Tilburg, een school van Stichting Biezonderwijs. “Vorig jaar was een hele leerschool. We hadden nooit gedacht dat we zoveel pakketten zouden gaan verkopen, maar hoe gaaf dat het wel gewoon lukt!” aldus Vorstenbosch.

“Zo zie je maar wat lokale samenwerkingen teweeg kunnen brengen. We willen dan ook een voorbeeld zijn voor de initiatieven in andere steden, samen maak je namelijk het verschil!”

Ook zo’n kerstpakket?

Lijkt het jou nu tof om je familie, relatie of vrienden zo’n kerstpakket te schenken? Bestel dan gemakkelijk je pakket via de website en steun deze lokale ondernemers.