Support your locals: 10 typisch Tilburgse cadeaus om te geven

tilburgse cadeaus

Feestmaand december staat voor de deur en dat betekent dat we elkaar weer flink gaan verwennen met leuke cadeaus. Dan kun je ervoor kiezen om te gaan voor die standaard Bol.com cadeaukaart, wij adviseren om de lokale winkeliers te supporten en de stad in te gaan op zoek naar leuke cadeaus. Inspiratieloos? We hebben alvast wat leuke ideeën op een rijtje gezet. 

Foto header: MerkTilburg

#1: Pilske vatte

kraftbierfoto

Tijdens de decembermaand is het helemaal toegestaan om eventjes goed de bourgondiër uit te hangen. Daar horen natuurlijk lekkere bieren bij. Stel bijvoorbeeld een leuk bierpakket samen bij T-Drinks, De Bierbrigadier of Mitra Peek. Ook lokale bieren zoals die van Kraft en LOCBrewery zijn leuk om te geven. Liever in de kroeg en zelf je bieren tappen? Dan adviseren we een cadeaukaart van ’t Taphuys.

#2: Witte wè? Witte wèèn

Naamloos-1

Niet iedereen houdt van bier. Ook aan de wijnliefhebbers hebben we gedacht. Want T-Drinks en Mitra verkopen ook heerlijke wijnen. Voor degene die liever een wijntje in de stad gaan drinken, hebben we een mooi overzicht gemaakt met de leukste wijnspots. Geef een cadeaukaart hiervan en je zit zeker goed.

#3: Schier pèkske Barend

STUEN

Wie er op en top bij wil lopen, scoort zijn of haar outfit natuurlijk bij typisch Tilburgse modezaken. Denk bijvoorbeeld aan STUEN Store, Re-Issue, Tatio, Superfly, TIEN, Mint & Pepr, Zijne Koninklijke Hoogheid, de Velerlei, Comme Ca of Gimbrère.

#4: Kwèèke op de tribune

willem-II-kids

In Tilburg hebben we twee topclubs met een prachtige achterban waar jij onderdeel van kunt uitmaken: Willem II en Tilburg Trappers. Bij Willem II kun je nu een halve SeizoenClubCard aanschaffen waardoor je voordelig de wedstrijden na de winterstop kunt bezoeken. Bij Tilburg Trappers zijn de seizoenskaarten uitverkocht. Gelukkig kun je voor losse wedstrijden nog wel tickets kopen. Of koop een Willem II shirt in de nieuwe webshop.

#5: Kruikenstad spullekes

carnaval in kruikenstad

Na de feestdagen mag januari van ons heel snel voorbij vliegen en kijken we uit naar carnaval in Kruikenstad. Gebruik de feestdagen dan ook om in carnavaleske sferen te komen. Geef een kruik die nog geen kruikensjaal heeft bijvoorbeeld zo’n sjaal of doe je vrienden en familie strijkemblemen voor op de kiel cadeau. DeKruikenzeiker en Ollie’s verkopen bijvoorbeeld van deze emblemen die niet mogen ontbreken op je kiel.

#6: Tilburgs zuip- en frèètwerk

rondleiding_schrobbeler_kruiken2

We hebben het al zo vaak gezegd, maar doen het gewoon nog een keer. Een fleske Schrobbelèr cadeau doen of een cadeaubon van Broodje Jantje geven, is altijd goed. Verder zijn er voldoende gave Tilburgse etablissementen waar je perfect kunt borrelen en dineren. Neem je familie lekker daar naartoe. Of doe een goede bonbon of reep Chocolade van Friandries cadeau. Vergeet de KaasZaak in het Dwaalgebied ook zeker niet over te slaan.

#7: Bietje ontspannen

high-tea-CitySauna

Af en toe tot rust komen in het altijd bruisende Tilburg kan ook lekker zijn. Ga lekker relaxen bij CitySauna, geef een massage van Chockdee of Tilburg massage cadeau en sla Spa Puur niet over.

#8: Riesááikelen

Nationale Kringloopdag

We wisten niet of er al een Tilburgs woord voor recyclen is; bij dezen. Ga eens een kijkje nemen bij verschillende kringloopwinkels in Tilburg en koop een cadeautje wat al eerder van een Tilburger is geweest. Zo houden we mooie spullen in Tilburg.

#9: Kwèèker kerstkaarten

kweeker-kerstkaart-3

Je kunt ze maar hebben! Bij VVV Tilburg verkopen ze vanaf 5 december toffe Kwèèker kerstkaarten om naar de familie en vrienden te sturen. Extra leuk: ze hebben Tilburgse kerstpakketten samengesteld. Leuk om onder de boom te leggen!

#10: Tilburgs leesvertier

gianottencollage1

 

Een goed boek is natuurlijk altijd een goed cadeau. Bij Gianotten Mutsaers hebben ze ook een mooi en groot assortiment aan Tilburgse boeken van Tilburgse auteurs. En als je keuzestress hebt, kun je onder het genot van een drankje rustig je keuzes overwegen.