Sushi- en sashimiboten & veel meer: MOOD Tilburg vervangt Monchou in de Spoorzone

mood tilburg

Horecazaak Monchou in de Tilburgse Spoorzone gaat definitief niet open. De zaak kreeg geen vergunning en werd tijdens de coronapandemie te koop aangeboden. Inmiddels is bekend welke zaak zich in de benedenverdieping van bedrijfsverzamelgebouw Plan-T gaat vestigen: MOOD Tilburg. 

Eigenaresse Eveline Wu – die ook een televisieprogramma bij 24Kitchen en meerdere restaurants in Nederland heeft – laat aan het Brabants Dagblad weten blij te zijn dat ze open gaan. MOOD heeft al twee restaurants in Eindhoven en een zaak in Rotterdam & Schiedam. Op de menukaart vind je voornamelijk gerechten die zijn geïnspireerd op de Aziatische keuken. Van grote boten vol sushi en sashimi tot pekingeend van van Thaise curry tot Aziatische zeebaars. De zaak wil als alles meezit in september haar deuren openen en heeft binnen plek voor 250 personen en buiten nog eens 150 plekken. De zaak is inclusief het interieur van Monchou overgenomen door eigenaresse Eveline Wu.

De nieuw te openen zaak moet je niet verwarren met GOOD MOOD aan de Piushaven. Dat is immers een andere horecazaak van andere eigenaren.

Meer informatie

Monchou is uiteindelijk alleen open geweest voor afhaal en thuisbezorgd. De reacties waren toen lovend. Maar door de coronapandemie heeft het restaurant nooit haar deuren kunnen openen. Toen de gemeente Tilburg geen vergunning verleende, werd de zaak te koop aangeboden.

De locatie is in ieder geval top voor een horecazaak. In combinatie met het gebied dat vol in ontwikkeling is, het concept MOOD dat in andere steden goed wordt ontvangen en topchef Eveline, kan het niet anders dan dat dit een succes wordt.