Suzan van Gestel trots op deelname verkiezing Leraar van het Jaar

leraar van het jaar

Op 8 oktober is de Tilburgse leerkracht Suzan van Gestel (29 jaar) tijdens de verkiezing tot Leraar van het Jaar 2016 op de 2e plaats geëindigd. Ze streed mee om de eretitel in de categorie Speciaal onderwijs. De verkiezing vond plaats tijdens het jaarlijkse Lerarencongres in Amersfoort.

Supertrots

Suzan is werkzaam bij Westerwel, een school voor speciaal basisonderwijs in Tilburg-West en onderdeel van Stichting Biezonderwijs. In de finale streed Suzan met twee andere leerkrachten uit haar categorie. “Naarmate het moment dichterbij kwam werd het natuurlijk heel spannend. Ik ben héél trots op mijn tweede plaats. Met deze baan, collega’s en leerlingen heb ik sowieso de hoofdprijs in handen!” aldus de geboren en getogen Tilburgse.

Positief imago

De verkiezing is een initiatief van de Onderwijscoöperatie, die een positief imago van het leraarschap nastreeft en de kwaliteit van de beroepsgroep bespreekbaar maakt. Naast de categorie Speciaal onderwijs werden er ook winnaars bekendgemaakt in de categorieën primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.
De Onderwijscoöperatie vertegenwoordigt 200.000 leraren, ruim twee derde van het totale aantal leraren in ons land.

Over Biezonderwijs

Stichting Biezonderwijs is een overkoepelende organisatie van zeven scholen voor speciaal basisonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs en beschikt over een expertisecentrum De Kracht. Biezonderwijs bedient via haar scholen in Tilburg en Goirle circa 1.770 leerlingen uit Midden-Brabant. Het gaat hierbij om kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 20 jaar die extra ondersteuning nodig hebben op school en in hun ontwikkeling.

Binnen de stichting zijn ruim 490 medewerkers werkzaam.