SVG Tilburg op European Summer Games

Een selectie van 10 spelers van SVG gaan Nederland vertegenwoordigen op de Special Olympics European Summer Games 2014 in België. Zij maken een onderdeel uit van Team NL wat bestaat uit 39 sporters, actief in 6 verschillende takken van sport.

Special Olympics is een wereldwijde organisatie waarbij zo’n 180 landen zijn aangesloten. De Special Olympics activiteiten worden door zo’n 2,5 miljoen G-sporters beoefend en vinden zowel lokaal, regionaal, nationaal als internationaal plaats. Leren van en plezier beleven aan sport betekent; genieten! De stichting G-voetbal SVG Tilburg heeft in de regio een goede naam en faam om hun spelers het maximale aan te bieden. Het betreft in het bijzonder het verbeteren van de fysieke gezondheid, het bevorderen van de persoonlijke ontwikkeling, zoals het creëren van zelfvertrouwen, eigenwaarde en emancipatie. De voetbal vereniging SVG Tilburg heeft 40 heren en dames die deelnemen aan het G voetbal. SVG G voetbal neemt met 3 teams deel aan de G-competitie van de KNVB.

Uw steun is een goede zaak!
De stichting Vrienden Gehandicaptenvoetbal S.V.G. Tilburg wil met TeamNL en de vrijwilligers uiteraard “goed voor de dag” komen. Inhoudelijk betekent dat, dat financiële steun onontbeerlijk is voor de G-voetballers. Zij hopen van harte dat de regionale bedrijven, organisaties en particulieren dit “verzoek” honoreren. “Natuurlijk zijn we blij met elke bijdrage in de breedste zin van het woord” weet coördinator Peter Balmakers te melden.

Interessante links:
– Officiële website Special Olympics, 
https://www.so2014.com
– Live verslag via Facebook.com/svggvoetbal
– Live verslag via Twitter.com/svggvoetbal
– Live verslag via YouTube.com/svggvoetbal

Toegang tot de wedstrijden is gratis, het wedstrijdprogramma is terug te vinden op de site van de Special Olympics. De openingsceremonie is op vrijdag 13 september in de EXPO-hallen te Brussel, kaarten zijn te verkrijgen via https://www.so2014.com/program/opening-ceremony. Team NL vertrekt 09-09-2014 om 10:00 uur vanuit Utrecht voor dit geweldige 12-daagse avontuur.