Nieuw evenement in de Piushaven: Swim to Fight Cancer

swim to fight cancer

De Piushaven vormt op 26 augustus het decor voor een prachtig nieuw evenement: Swim to Fight Cancer. De deelnemende individuen en teams leggen een twee kilometer lange zwemtocht af door de Piushaven met één doel: geld ophalen voor Stichting Fight Cancer. Meer informatie over de inschrijving volgt in april. 

Swim to Fight Cancer

Swim to Fight Cancer werd in 2014 voor het eerst georganiseerd in Den Bosch en Dordrecht. Inmiddels zijn er zo’n veertien steden die deelnemen. De deelnemers van het zwemevent halen geld op voor Stichting Fight Cancer: een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Naast het inschrijfgeld van €34,- moeten deelnemers een minimaal bedrag van €250,- ophalen. Tot nu toe werd er in alle deelnemende steden samen meer dan 2,8 miljoen euro opgehaald.

De Tilburgse versie van Swim to Fight Cancer heeft inmiddels twee ambassadeurs weten te strikken. Wethouder Erik de Ridder én Willem II’er Fran Sol, die eind vorig jaar nog behandeld werd voor teelbalkanker.

Fight Cancer

Fight Cancer is de stichting die schuilgaat achter het zwemevent. Naast zwemmen tegen kanker organiseren zij onder andere ook een vierdaagse wandeltocht én kan iedereen zelf een #Lovelifediner organiseren. Mocht je daarnaast een goed idee hebben voor een eigen actie, dan is dit uiteraard altijd welkom.