‘Swim4Gijsje’ tijdens de Open Nederlandse zwemkampioenschappen in Tilburg

Gijsje Eigenwijsje

Dit jaar wordt voor de eerste keer de ‘Swim4Gijsje’ van de Stichting Gijsje Eigenwijsje georganiseerd tijdens de Open Nederlandse zwemkampioenschappen op zondag 1 november in sportcomplex Drieburcht van 13.00 uur tot 15.00 uur. De achterliggende gedachte is dat gezonde kinderen (in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 18 jaar) zwemmen voor kinderen die dit door ziekte niet meer kunnen. Door zoveel mogelijk baantjes te zwemmen wordt er door middel van sponsoring geld ingezameld. De stichting hoopt hiermee veel geld in te zamelen en de naamsbekendheid van Stichting Gijsje Eigenwijsje te vergroten.

Stichting Gijsje Eigenwijsje

Stichting Gijsje Eigenwijsje is voortgekomen uit een van de laatste wensen van Gijs Baeten. De stichting zet zich in voor gezinnen van kinderen waarbij een levensbedreigende ziekte geconstateerd is. Voor zulke gezinnen wordt het mogelijk gemaakt om een aantal dagen in alle rust met elkaar door te brengen. Even samen weg van de hectiek en genieten van elkaar in een vakantiehuis in de Brabantse Kempen. Voor Gijs en zijn familie was zo’n weekje weg een heerlijk warm rustpunt. Het was daarom zijn nadrukkelijke wens om andere kinderen ook dat beetje geluk te gunnen. Samen met het gezin een weekje weg en genieten van het ‘warme gevoel’. Daarin was Gijs heel stellig. In de laatste fase van zijn leven was hij erg bezig met zijn eigen stichting: “Gijsje Eigenwijsje”. Na het overlijden van Gijs hebben zijn ouders ervoor gezorgd dat Gijs’ wens werkelijkheid werd. Zij hebben het initiatief genomen en deze stichting opgericht. De stichting hoopt op korte termijn over een tweede vakantiehuis in Nederland te beschikken zodat nog meer gezinnen bereikt kunnen worden.

Doe mee!

Iedereen in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 18 jaar kan deelnemen. Een zwemdiploma is verplicht. Om het sponsoren makkelijk te maken zijn er formulieren op de site te downloaden. Meer informatie krijg je via info@gijsjeeigenwijsje.com. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om mee te zwemmen, kom de zwemmers dan aanmoedigen in het sportcomplex Drieburcht op zondag 1 november in Tilburg. De stichting doet dit in samenwerking met De Tilburgse Reddingsbrigade Zwem en Waterpolovereniging Rustig en Snel (TRB-RES). Meer informatie vind je op de website van Stichting Gijsje Eigenwijsje.