Swingende presentatie popboek in 013

Op zondag 8 november wordt het boek Popmuziek in Tilburg feestelijk gepresenteerd in popcentrum 013. De toegang voor deze bijzondere popmiddag, onder de naam ‘I Would Stay en Andere Stukken’, is gratis.

Onder de rook van 013 en de Rockacademie heeft Tilburg zich weten te profileren als waardige speler in het Nederlandse popcircuit. Namen als Krezip, Doe Maar, Gare du Nord, Guus Meeuwis, Travoltas en Green Lizard hebben hieraan bijgedragen, maar ook de inzet van de vele honderden muzikanten die sinds de jaren zestig de lokale podia bevolken, maakt dat Tilburg met recht de popstad van het zuiden genoemd mag worden.

(Pop)journalisten Paul Geerts en Hans Rube doken in de geschiedenis van de Tilburgse popscene en kwamen tot een gevarieerd boek over meer dan duizend bands die de stad sinds 1960 heeft voortgebracht. Geïllustreerd met honderden foto’s is dit boekwerk een ode aan iedereen die de Tilburgse popmuziek naar een hoger plan heeft getild.

De diversiteit aan popartiesten die zich op de Tilburgse podia (hebben) begeven, blijkt ook uit de line up bij de presentatie op 8 november in 013. Onder anderen Hans Bos (Soft Parade), Erik van Haaren (One in a Million), Ruud Hermans, Frans Biezen (Les Cruches), Leon Lemmen (Miners of Muzo), Anne Schuurmans (Jane Doe), Pieter Bon (MAM) en Antoine Kroes (The Wrong) zullen met muziek en interviews een bijdrage leveren aan het evenement. De presentatie is in handen van voormalig stadsdichter Nick J. Swarth. De Tilburg Huisband, onder leiding van Norman Kapoyos, zal met bandleden van o.a. Krezip en GEM verschillende hits uit de Tilburgse popgeschiedenis ten gehore brengen. Tenslotte is er een Tilburg Pop Quiz met Eefje Wentelteefje.

De presentatie begint om 15.30 uur en is voor iedereen toegankelijk. Het boek Popmuziek in Tilburg is ter plekke verkrijgbaar voor € 19,90. Daarna ligt het in de boekhandel. Voor meer informatie kijk op www.uitgeverijnieuwland.nl en www.013.nl.