T-City – Dans op straat kondigt Dansweek 2009 aan

‘Dansweek 2009, dansfestival van het zuiden’ komt eraan. Dit jaarlijks terugkerend evenement wordt dit jaar gehouden van 1 tot en met 11 oktober. Op 26 september is er al een voorproefje met de Dansparade, oftewel T-City, waarin twee dansgezelschappen op straat laten zien dat dans niet alleen is voorbehouden aan het theater.

Dansnest van de Bredase artistiek leider/choreograaf en danser Nana van Moergestel brengt de voorstelling ‘Rijp, dans op straat’. Hierin is het hunkeren naar eten en lekkernijen het thema. Naast Dansnest treedt Eyewash op met de choreografie ‘Gezien’, die wordt gedanst in het kleinste theater van Nederland. Ook op straat wel te verstaan.

Beide groepen doen op zaterdag 26 september Oisterwijk en Goirle aan. Hiermee vestigen zij de aandacht op de Dansweek, die onder de paraplu van Tilburg Dansstad enkele dagen later begint. Een week later, op 3 oktober bezoeken beide dansgezelschappen winkelcentra in de wijk Reeshof en het Pieter Vreedeplein in Tilburg. Toegang is gratis.

De Dansweek van Tilburg Dansstad wordt voor de derde keer georganiseerd. Doel is de stand van de dans in de drie zuidelijke provincies te tonen en tevens te laten zien dat Tilburg het centrum van de dans in het zuiden is.  Binnen Tilburg Dansstad werken Fontys Dansacademie, Danshuis Station Zuid, Theaters Tilburg, theater De NWE Vorst, Kunstbalie en Factorium samen.

Dansweek 2009 toont zowel amateur- als professionele dans. Op het programma staan theaterdansvoorstellingen, debatten, afterparties, dansguerilla’s, masterclasses voor studenten en workshops voor dansliefhebbers van jong tot oud. Voor hoogtepunten in de programmering zorgen onder meer het  Belgische Les Ballets C de la B, de Australische RAW Dance Company en choreografe Pia Meuthen met haar nieuwe voorstelling ´Nude´. Het Dansgala van het Zuiden op zondag 4 oktober neemt een centrale plek in binnen het festival. Het gratis openingsspektakel ´Waterdans 256´ van centrale festivalgast Dylan Newcomb bijt op vrijdag 2 oktober de spits af van Dansweek 2009.

Meer info: www.tilburgdansstad.nl