logo

’t Dondert en het bliksemt: dit wordt het weer tijdens carnaval

weerbericht carnaval

’t Dondert en het bliksemt en het regent meters bier. Het is dit weekend eindelijk carnaval! Tilburgers hebben er weer alles aangedaan om in een schier pèkske rond te lopen. Maar moeten we onze outfit uitbreiden met een poncho of groen-oranje paraplu? Offer je worst maar alvast aan de heilige Clara, want her en der kun je een spatje verwachten. Lees snel verder.

Als we de site Weeronline geloven, kunnen we wel wat regen verwachten. Maar echt stortregenen gaat het gelukkig niet. Op vrijdag starten we carnaval af met grijze wolken boven Kruikenstad, maar gelukkig blijft het wel droog. We raden de koukleumen aan om een thermoshirt onder je pèkske te doen. Overdag kan de temperatuur oplopen tot een graad of 13, maar in de nacht koelt het af naar 8 graden.

Gedurende de zaterdag moeten we helaas rekening houden met af en toe wat regen. In totaal zal er op de zaterdag naar verwachting 2,3 millimeter regen vallen. Nog niet eens een shotglaasje gevuld dus. De zondag ziet er een beetje hetzelfde uit als de zaterdag: grijs en af en toe een druppel. Maar dat weerhoudt de Kruik en Kruikin natuurlijk niet. Qua temperaturen blijft het dit weekend gelukkig relatief zacht met een graad of 10.

Op maandag en dinsdag wordt het grijs en droog. Het kwik tikt de tien graden aan, ideaal weer tijdens carnaval! Afijn, we weten nu wat we kunnen verwachten. Maar wat zegt dat over hoe ons carnaval gaat verlopen? Je leest het cijferrapport van de jury hier!

Cijferrapport

Onze strenge jury heeft naar het weerbericht gekeken en met allemaal lastige formules een rapport berekend. Het uitslag van dit rapport is binnen en hieronder te lezen:

Weer om de polonaise te lopen: 9

Het weer tijdens carnaval wordt ideaal om de polonaise te lopen. Stel je eens voor dat je met 30 graden de polonaise zou moeten lopen, dat is geen doen natuurlijk. Daarnaast kun je de schouders van je voorganger droogvegen als er een spatje regen op is gekomen. Bijna perfect weer voor de polonaise dus.

Weer om door te zakken: 10

Het wordt perfect weer om door te zakken. Van het grijze weer kan men wat norser worden en mochten we de woorden van twee lokale wijsheden geloven word je geen chagrijn als je af en toe een keertje doorzakt. Bovendien is doorzakken goed voor de lijn volgens deze wijsheden. Tot slot ben je tijdens het doorzakken nog eens beter beschermd tegen de regen. Alle factoren wijzen erop dat dit het perfecte weer is om door te zakken.

Weer om een biertje te nuttigen: 10+

De jury is unaniem: het weer tijdens carnaval is meer dan perfect om een biertje te nuttigen. De jury heeft hier verder geen woorden aan vuil gemaakt, omdat het altijd perfect weer is om een biertje te nuttigen.

Weer om een SWAT-pak te dragen: 1

Wederom is de jury unaniem. God heeft het weer niet uitgevonden om in een SWAT-pak rond te lopen. Het is dat de jury niet lager dan een 1 kon geven. “SWAT-pakken, daar moet ik niks van hebben”, aldus een van de juryleden. Het is ook niet voor niets dat een SWAT-pak in het lijstje staat van don’ts tijdens carnaval.

Weer om ‘ze’ allemaal over de Maas te schuppen: 8+

Om in de sferen van een SWAT-pak te blijven, oordeelt de jury over mensen boven de rivieren (vooral mensen uit de randstad) terug over de Maas te schuppen. Kleine kanttekening: “Niet iedereen boven de rivieren hoeft teruggeschupt te worden. Laten we vooral zien aan iedereen hoe geweldig ons carnaval is!”

Weer om een kruik Schrobbelèr in de binnenzak mee te nemen: 9

Menig carnavalvierder in Kruikenstad neemt een kruikje Schrobbelèr in de binnenzak mee. De jury ziet hier weinig problemen in. Ze hebben wel wederom een kleine kanttekening: “Schrobbelèr is gevaarlijk lekker, geniet van het Tilburgs likeurdrankje met mate(n).”

Weer om samen te genieten van het groen-oranje feest: 11

De jury vindt dat iedere carnavalsvierder met elkaar moet genieten van carnaval. Alle omstandigheden zijn perfect om er een geweldig carnavalsjaar van te maken. Geniet met elkaar, let op elkaar en heb elkaar lief. Carnaval is een verbroederingsfeest, waar nieuwe vriendschappen en herinneringen voor het leven ontstaan.

Samenvatting

Volgens de jury wordt het dus prima weer om te gaan carnavallen, de polonaise te lopen, een biertje te doen en alles wat nog meer bij carnaval komt kijken. Ben je bang dat je niet genoeg bent ingelicht over carnaval in Kruikenstad 2023? Geen zorgen. Wij zetten alles wat jij moet weten over carnaval in Kruikenstad op een rijtje! Check het artikel hier.