’t Laar nieuwe locatie van achtdaagse Tilburgse familiekermis

familiekermis

Na het succes van de familiekermis op Stappegoor, organiseert kermisexploitant Frank Vale ook dit jaar een budgetkermis voor de hele familie. Van 9 t/m 16 mei 2018 strijken er zo’n dertig attracties voor jong en oud neer op evenemententerrein ’t Laar in Tilburg. Dat meldt Frank in gesprek met Zwieren en Zwaaien. 

Foto: Jules van Iperen

De budgetkermis werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd en de reacties waren positief. Daarom is ervoor gekozen om ook dit jaar een kermis te organiseren. De entreeprijzen voor de grotere attracties zijn ook aanstaande editie maximaal €2,50. Voor kinderattracties mogen exploitanten maximaal €1,80 vragen en voor de verschillende kermisspellen geldt een maximumprijs van €5,-.

Verhuizing naar ’t Laar

Ondanks het succes van vorige editie, is het helaas niet mogelijk om de kermis opnieuw te organiseren op Stappegoor. Door de vele bouwwerkzaamheden in het gebied, moet de kermis dit jaar vertrekken naar een nieuwe locatie. De budgetkermis is overigens door zowel de ondernemers als bezoekers zeer goed bevallen. Als de bouwwerkzaamheden zijn afgerond is de kermis dan ook weer van harte welkom op Stappegoor. Of dit uiteindelijk ook gaat gebeuren hangt af van het succes van de komende editie.

budgetkermis

Attracties familiekermis

Zoals gezegd: ook dit jaar komen er ruim dertig verschillende attracties voor jong en oud naar Tilburg. Denk bijvoorbeeld aan een familie achtbaan, een grote schommelattractie, een turbo polyp met draaiende gondels, een glazen doolhof en nog veel meer.

Verschillende themadagen

Net zoals de Tilburgse kermis, heeft de kermis op ’t Laar ook verschillende themadagen. Zo zijn er speciale kindermiddagen, wordt de kermis op Moederdag verrijkt met een rommelmarkt van vijftig kramen, de bejaarden uit verzorgingstehuis ’t Laar worden ook bij het evenement betrokken en er wordt weer een prikkelarme middag georganiseerd.

Nieuw dit jaar is een themadag op dinsdag met aandacht voor Stichting Het Vergeten Kind. Vijfhonderd kinderen worden uitgenodigd en krijgen een rittenkaart mee waardoor ze verschillende attracties kunnen bezoeken. Ook de Voedselbank wordt bij de kermis betrokken. Verschillende afnemers van de voedselbank krijgen namelijk een middag kermisvertier aangeboden.

Het volledige interview dat organisator Frank Vale had met Zwieren en Zwaaien is hieronder te bekijken: