T-Meeting

Op maandag 16 mei organiseerde A.V. Attila de T-Meeting. Dit atletiekevenement werd voor de 6e keer gehouden op de atletiekbaan in Tilburg. De Atletiekunie heeft dit jaar de T-Meeting een nationale status gegeven. Hierdoor was het evenement geschikt om limieten te slechten.

Hoewel het weer te wensen over liet, deden de sfeer en de prestaties dat zeker niet. Mede dankzij de wind mee op alle korte sprint- en springnummers zijn er weer mooie prestaties geleverd.

Bijzondere prestaties

De honderd meter sprint is gewonnen door Dimitri Juliet in 10,66 seconden. Bij de vrouwen won Sacha van Agt in 11,72 seconden. Later op de dag won zij ook de 200 meter bij de vrouwen in 24,59 seconden. In de B-finale van de 100 meter won Jim van Gorkum met 10,92 seconden. Een opmerkelijke tijd gezien het feit dat hij nog maar A-junior is. Bij de vrouwen won Eva Bastmeijer de B-finale in 11,97 seconden. Voor haar de eerste keer onder de twaalf seconden, en dat ook nog voor thuispubliek.

Dit jaar kon het publiek van dichtbij genieten van het hinkstapgala en verspringen op een tribune direct naast de zandbak. De winnaars van het hinkstapgala zijn de Tilburgse Sander Hage met 15,04 meter en de Duitse Claudia Kaczmarek met 12,75 meter. Als opmaat naar het hinkstapspringen stond er voor de C-junioren stap-stap-springen op het programma. Een uitzonderlijke prestatie was er van Floris Nolet. Met een afstand van 11,57 meter wist hij de wedstrijd te winnen en mag zich volgend jaar gaan bewijzen als B-junior bij het hinkstapspringen.

Het verspringen is bij de mannen gewonnen door de meerkamper Steven Nuytinck met een afstand van 7,27 meter en bij de vrouwen door Lianne van Krieken met 5,79 meter. Stefan Nieuwland won de 110 meter horden bij de mannen met 14,40 seconden. Gesteund door een helaas te flinke meewind snelde Dave Wesselink bij de horden voor B junioren naar 13,90 seconden.

Een tijd die, mits de wind geen 2,7 mee was, de nieuwste beste tijd van Nederland allertijden zou zijn. Eefje Boons won in 13,18 seconden de 100 meter horden bij de vrouwen. Gezien haar huidige vorm zit een tijd onder de 13 seconden er degelijk aan te komen.

Bjorn Blauwhof wist de 400 meter te winnen in 47,13. Hiermee maakt hij een mooi begin voor zijn opmars naar het EK.

Nationale status

Afgelopen editie is de wedstrijd beoordeeld door de Atletiekunie. Door deze positieve beoordeling bezit de T-Meeting vanaf dit jaar de nationale status. Hierdoor kunnen atleten nu limieten slechten voor internationale toernooien. Bianca Baak en Marijke Wijnmaalen waren daar vandaag erg blij mee. Baak wist in 57,81 seconden de 400 meter horden af te leggen en daarmee heeft zij het B-limiet voor het EK gelopen. Wijnmaalen wist over 4,05 meter te komen met polsstokhoogspringen en stak daarmee het WJK-limiet in haar zak.

Samenwerking binnen Brabantse atletiek

In navolging van de Harry Schulting Games, die plaatsvonden op 5 mei, is de T-Meeting met een aantal topprestaties de tweede wedstrijd in een reeks van drie mooie wedstrijden in het zuiden van Nederland. De Eef Kamerbeek Games zullen plaatsvinden op zaterdag 21 mei.

De organisatie van de T-Meeting kijkt terug op een geslaagde dag met prestaties van hoog niveau. Feedback is welkom op feedback@t-meeting.nl ; het motto van de wedstrijd blijft immers ‘van, voor en door atleten’. Op naar 5 juni 2017, de zevende editie van dé spint –en springwedstrijd van Nederland.