T.O.M. bv opent derde distributiecentrum

distributiecentrum

Tom Omnichannel Management bv opent deze week haar derde distributiecentrum. Daarmee breidt het haar opslagcapaciteit uit naar 31.000 m2. Een noodzakelijke stap, want de Bladelse onderneming blijft groeien.

Beloftes blijven waarmaken

Slechts een jaar na de opening van het tweede distributiecentrum opent T.O.M. bv deze week haar derde distributiecentrum in Bladel. Het bedrijf groeide sneller dan voorzien. Het assortiment is uitgebreid en ook het aantal orders dat de e-tailer dagelijks verwerkt blijft stijgen. Om aan die groei te kunnen voldoen, is de opslagcapaciteit nu uitgebreid naar 31.000 m2. CEO Tom te Riele: ‘We willen alle producten die we verkopen op onze webshops fysiek op voorraad hebben. Om aan die visie te kunnen blijven vasthouden, was een derde distributiecentrum noodzakelijk. We hoeven daardoor nooit nee te verkopen aan onze klanten en kunnen onze leverbelofte blijven waarmaken.’

Dependance

Het nieuwe distributiecentrum was in eerste instantie bedoeld als afroepmagazijn voor de andere twee distributiecentra. Het biedt plek voor 650 pallets. Daar komen nu 105 pickstellingen bij om ook de ordergroei te kunnen faciliteren.

Vlak bij elkaar

Het nieuwe, gehuurde pand is een stukje verderop gevestigd op hetzelfde industrieterrein als de twee eigen panden. ‘Idealiter hadden we alle drie de panden naast elkaar gehad, maar dat was niet mogelijk. We moesten op korte termijn een extra distributiecentrum openen. Dit pand ligt op een steenworp afstand van de twee andere gebouwen, waardoor we alsnog snel goederen van en naar de verschillende distributiecentrums kunnen vervoeren.’, aldus Te Riele.

Verder uitbreiden

De Bladelse e-tailer dat bij de Shopping Awards werd uitgeroepen tot het vijfde snelst groeiende e-commercebedrijf van Nederland is nog lang niet uitgegroeid. Het aantal orders blijft toenemen en er liggen plannen klaar om ook het assortiment uit te breiden, zowel op de zakelijke als de consumentenmarkt. Met deze plannen op tafel is de e-tailer nu al bezig om de opslagcapaciteit nog verder uit te breiden. In de laatste twee kwartalen van dit jaar verwacht T.O.M. bv nog eens uit te breiden met een capaciteit van 5.000 m2. In 2020 staat er een uitbreiding op de planning van 10.000 m2, daarvoor worden nu gesprekken gevoerd.

Ambities

T.O.M. bv is ambitieus en zoekt continu naar nieuwe mogelijkheden om het bedrijf te laten groeien. Te Riele: ‘We willen hét internationale online warenhuis van de vrijetijdssector zijn. Op korte termijn starten we met een webshop in babyartikelen. Ook willen we uitbreiden met een assortiment voor camping, huis, tuin, huisdieren, gezondheid en cosmetica. Daarnaast breiden we ons eigen merk AMIGO uit in verschillende segmenten. We begonnen met kinderfietsen en binnen- en buitenbanden. Later hebben we AMIGO uitgebreid met rieten fietsmanden, zonnebrillen en trampolines. Eind van het jaar verwachten we nog een collectie steps, skates en skateboards uit te brengen. Stilzitten zit niet in ons DNA.’