T-Parade groot feest (bekijk de foto’s)

Bijna 70.000 bezoekers

Tilburg heeft weer laten zien dat leven met verschillende culturen een wereldfeest is. Niet alleen zonnig weer, maar ook een hartverwarmende sfeer sierde de stad. 50 Deelnemende groepen met in totaal bijna 1.500 zorgden voor een hartverwarmend en kleurrijk feest.

Klik hier voor de foto's van de T-Parade

Ruim 300 mensen van 100 verschillende nationaliteiten genoten tijdens de parade samen van een stoeplunch met streekgerechten bij het Huis van de Wereld. Deze nieuwe partner van de T-Parade heeft via een sms actie onder de toeschouwers de publieksfavoriet laten kiezen. De eer ging naar ‘De Chubbies’. Een samenstelling van twee Tilburgse gezinnen met Surinaamse partners verkleed als Til(ham)burgers.
 
Winnaars Parade
Een deskundige jury heeft in vier categorieën de volgende prijswinnaars gekozen.
Praalwagen
1e prijs – Wijnangels en Schèèl Schaope
2e prijs – Cluster Rinus van Ham en Stichting Amarant
3e prijs – Taverneplekkers/Caramba

Muziekgroep
1e prijs – Batala Netherlands
2e prijs – Loods 35
3e prijs – Sambaband Xamme Ramme

Loopgroep
1e prijs – Chinese Kunst & Cultuur
2e prijs – Kompaan & de Bocht Bandidos
3e prijs – Stims and Friends

Loopgroep met wagen
1e prijs – Carribean Flowers
2e prijs – Kappesientjes en Sorpresa
3e prijs – Japanse School

Jean-Pierre van der Meijs, voorzitter Stichting T-Parade: “Opvallend dat we dit jaar weer veel deelnemers van buiten de stad mochten ontvangen. Prachtig ook om te zien dat een groot aantal groepen van het eerste uur nu al voor de vijfde keer hebben meegedaan. Zo wordt de T-Parade echt een gemengd feest tussen Tilburgers met verschillende achtergronden en diverse groepen uit heel Nederland”.
 
Jan Hamming, wethouder integratie: “Fantastisch om mee te mogen maken dat zoveel verschillende culturen samen feestvieren. Zowel in de Parade als in het publiek. Dit geeft vertrouwen voor onze gemengde samenleving.”
 
In 2012  is de T-Parade op zondag 1 juli

Voor meer informatie zie www.t-parade.nl en www.facebook.com/tparadetilburg