Nieuws

Olof
Let op! Dit artikel is al 504 dagen oud en wellicht niet meer relevant

T.S.C St. Olof haalt bus vol kleding op voor goed doel

Op initiatief van zeven gemotiveerde studenten heeft het Studentencorps Sint Olof een busje vol kleding opgehaald voor het goede doel. Met deze inzamelingsactie hopen de studenten anderen te motiveren oude kleding te doneren in plaats van weg te gooien.

Sam’s Kledingactie

De opgehaalde kleding is inmiddels gedoneerd aan het goede doel ‘Sam’s Kledingactie’. Dit goede doel kijkt terug op een geslaagde actie. “Het is een uitzonderlijke prestatie dat binnen een studentengroep zoveel zakken kleding worden ingeleverd. Wij zijn natuurlijk hartstikke blij met deze mooie hoeveelheid en kunnen daar een hoop mooie dingen mee doen” zegt Nathalie de Goede van Sam’s Kledingactie. De opbrengst van de kledingactie gaat naar een project van Cordaid in Ethiopië. Daar verkopen ze de kleding tegen lage prijzen. Zo hebben de minderbedeelden een kans goedkope kleding te kopen. Ook is het een mooie kans om de economie van het land te stimuleren.

“Wat bijzonder is aan deze actie is dat de hele vereniging hierbij betrokken is geweest. De maatschappelijke commissie is drie dagen lang langs alle studentenhuizen van de vereniging gereden om de kleding op te halen” zegt Kayleigh Schmitz, voorzitter van Olof. De vereniging laat hiermee zien dat hun studenten ook maatschappelijk  betrokken zijn.

Reageer op dit bericht