‘T Schonste Stròtje van Tilburg’

Woon jij ‘T Schonste Stròtje van Tilburg? Of wil je jouw straat zo kunnen noemen? Stichting OpGroeneVoet organiseert de verkiezing ‘T Schonste Stròtje van Tilburg’. Een initiatief waarbij Tilburgers opgeroepen wordt om de stad van zijn fleurigste kant te laten zien. Iedereen kan meedingen naar de felgeerde titel door samen met buren aan de slag te gaan met het aanleggen van stadstuintjes en vergroening.

Het idee

Vanaf 2015 worden de regels omtrent het aanleggen van gevel- en tegeltuintjes in de stad versoepeld. Voor voorzitter Janneke de Vries van Stichting OpGroeneVoet een mooie aanleiding voor dit initiatief. “We denken dat het meer oplevert dan alleen maar mooie, fleurige straaties. Men gaat samen aan de slag aan de voorkant van hun huis en leert daarbij de buren beter kennen. De leefbaarheid in de buurt verbetert. Bloemen en planten stralen positiviteit uit, men wordt er vrolijker van.” Het idee van Janneke werd in november 2014 tijdens het honderdste milieucafé uitgeroepen tot beste idee om Tilburg te verbeteren op het gebied van natuur en milieu.

Meedoen

Wil jij meedoen met de wedstrijd ‘T Schonste Stròtje van Tilburg? Dat kan! Schrijf je dan in via de website van het schonste strotje. Inschrijven kan tot en met 28 feburari. Lees hier de voorwaarden. Na inschrijving ontvang je een Toolkit vol met korting, inspiratie en informatie over de mogelijkheden voor Tilburgse stadstuintjes: balkon & vensterbanktuintjes, gevel-tegel & verticale tuintjes, kinder- & minigroen, pluktuinen en stadsakkertjes. Met deze kit kun je aankloppen bij je buren om samen een plan te maken en eventuele bezwaren in de buurt weg te halen.

De wedstrijd

De uiteindelijke prijsuitreiking van ‘T Schonste Stròtje van Tilburg’ vindt plaats tijdens de Nationale Burendag in september 2015. De genomineerde straten worden tijdens een mobiel event deze dag bezocht. De deelnemende straten worden net na carnaval gefotografeerd. Na het zaaien, bloeien en groeien tot augustus wordt het eindresultaat van de stadstuintjes opnieuw gefotografeerd. De metamorfoses van de straatjes zijn te volgen via www.schonstestrotje.nl. In augustus kun je zelf ook meestemmen om het mooiste straatje van Tilburg.

Lees meer over de wedstrijd op www.schonstestrotje.nl.