’t Taphuys aanwinst voor Tilburgse binnenstad

taphuys

Vorige week vrijdag namen we uiteraard een kijkje bij ’t Taphuys op de hoek van het Piusplein en de Paleisring tijdens de officiële opening. De sfeer is goed, het concept vernieuwend en het interieur warm en modern.

Dat meerdere Tilburgers daar hetzelfde over denken blijkt wel uit de lovende recensies op social media en de reacties die we op straat horen. Want ’t Taphuys is de laatste weken, en nu nog steeds, gespreksonderwerp nummer één in Tilburg. En dat is knap! Aangezien we onszelf tijdens de opening vooral lieten adviseren over de speciale bieren op de tap, besloten we om op een zonnige dinsdagmiddag ook de lunchkaart uit te testen.

De eigenaren van de zaak hebben de laatste maanden flink geïnvesteerd in het pand en het resultaat mag er zijn. Het exterieur is een ware facelift ondergaan, met een enorm terras dat garant staat voor veel zonuren. De binnenkant is huiselijk maar modern tegelijk, met gezellige zitjes en veel aandacht voor het paradepaard van de zaak: de indrukwekkende tapwand met daarop 27 bieren en 13 wijnen.

taphuysExclusieve bieren

Bij ’t Taphuys werken een zytholoog en een vinoloog met een uitgebreide bier- en wijnkennis en dat zie je terug in het assortiment. Naast de bekendere en lokale bieren zijn er bij ’t Taphuys ook brouwsels te verkrijgen die je nergens anders in Tilburg kunt proeven. Een aantal voorbeelden: Kees American Barley Wine, Rogue Shakespeare Oatmeal Stout en de Kompaan Badgast.

Gedurende het hele jaar kun je 300 verschillende bieren proeven, die continu wisselen. Het personeel van ’t Taphuys helpt je graag met de zoektocht naar het biertje dat bij jouw smaak past. Extra leuk: het net geadviseerde biertje tap jij eigenhandig en perfect in een, speciaal door ’t Taphuys ontworpen glas.

Van het Taphuys

Terug naar waar we voor komen: een lekkere lunch. Ondertussen is de chef-kok al druk met de voorbereidingen voor het diner. Hij heeft zojuist een stuk buikspek in de Big Green Egg gelegd die daarin de komende vijf uur op houtskool blijft garen. ‘t Taphuys werkt zowel met een Big Green Egg als een Josper Grill en dat is uniek in Tilburg. Uiteraard kookt de keukenbrigade enkel met verse producten. Wanneer we de dinerkaart erbij pakken valt het ons op dat je voor een zacht prijsje kunt dineren. Het stukje buikspek waar we het hierboven over hebben staat voor €7,50 op de kaart.

Een vriendelijke dame serveert onze lunch, flinke sneeën maisbrood met een omelet met zalm en een verrassend groot glas verse Jus D’Orange. Wat opvalt is de snelheid waarmee onze lunch op tafel staat. Je kunt in je lunchpauze een halfuurtje genieten van een lekker broodje op een zonnig terras. Onze lunchpauze zit erop en met een goedgevulde maag keren we terug naar het kantoor. Goed gegeten en genoten van een halfuurtje zon op een toplocatie in Tilburg: zo mag een lunchpauze er van ons altijd uitzien.

Wij keren hoe dan ook terug naar ’t Taphuys om de smaak van de Josper Grill en Big Green Egg te proeven. Want bij het zien van de dinerkaart beginnen we opnieuw te watertanden. Zo kun je onder andere genieten van een Black Angus Steak, bavette van rund en een Pulled Pork burger.

taphuysZelf proeven

’t Taphuys is dagelijks vanaf 10:00 uur geopend voor een lekkere kop koffie, lunch, diner en/of borrel. Ook leuk: wij mogen van ’t Taphuys een lunch en diner weggeven. Daarvoor moet je eventjes meedoen aan de prijsvragen op onze website. Lijkt het jou leuk om deel uit te maken van die vernieuwende horecaconcept in het centrum van Tilburg. Ze zoeken nog personeel!