Opening Taalhuis in wijkcentrum Spijkerbeemden

kbo tilburg

Tilburgers die beter willen leren lezen, schrijven, rekenen of omgaan met de computer kunnen daarvoor terecht bij vier Taalhuizen in de stad. Op dinsdag 5 september wordt het nieuwste Taalhuis geopend, in wijkcentrum Spijkerbeemden aan de Don Sartostraat 4.

In Tilburg en omgeving hebben naar schatting 22.000 mensen moeite met lezen en schrijven. Sommigen hebben daar zelfs zo veel moeite mee, dat ze er in het dagelijks leven hinder van hebben. Ze hebben bijvoorbeeld moeite met het begrijpen van de bijsluiter van medicijnen, een bereidingswijze op een verpakking, brieven van instanties of werkinstructies. Het vinden van werk is moeilijk en werkenden lopen in werksituaties vaak tegen onverwachte problemen aan. Het Taalnetwerk Midden-Brabant ondersteunt hen, onder meer via de Taalhuizen.

Taalhuizen

In de laagdrempelige Taalhuizen staan vrijwilligers klaar om de taalleerders op weg te helpen. Onder meer tijdens vaste inloopspreekuren en met lesmaterialen. Behalve in wijkcentrum Spijkerbeemden zijn er Taalhuizen in de bibliotheek op het Wagnerplein (iedere dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur inloopspreekuur), in wijkcentrum en bibliotheek ’t Sant (woensdag van 9.00 tot 12.00 uur inloopspreekuur) en bij het MST (donderdag van 13.00 tot 15.00 uur inloopspreekuur). De Taalhuizen zijn een initiatief van Taalnetwerk Midden-Brabant, een samenwerking van Bibliotheek Midden-Brabant, ROC Tilburg | School voor Educatie en Inburgering, MST | Mensen in beeld houden, ContourdeTwern en Stichting Lezen en Schrijven.

Taalhuis in wijkcentrum Spijkerbeemden

Op dinsdag 5 september om 11.00 uur wordt het Taalhuis in wijkcentrum Spijkerbeemden officieel geopend. Geïnteresseerden zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden bij mariannevanzutphen@contourdetwern.nl.

Vanaf 12 september is het Taalhuis iedere dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur open voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven, rekenen of de computer gebruiken. Maar ook als je anderen wilt helpen, ben je er van harte welkom. Taalhuis Spijkerbeemden is ook te bereiken via 06 45077325 en via TaalhuisTilburg@outlook.com.