Taarten en rubberboot tijdens Dancetour Tilburg

Duizenden bezoekers in Leijpark

Op zondag 24 augustus bezochten ruim 15.000 jongeren het Leijpark voor de zevende editie van Dancetour Tilburg. Zowel lokale talenten als internationale helden lieten het publiek uit hun dak gaan. Ondanks de slechte Voorspellingen bleef het gedurende de dag nagenoeg droog. Van 13:00 uur tot 22:00 hebben de bezoekers genoten van onder andere de 16jarige Ard Leenderts, Tilburgse DJ Apster, Dannic, Dyro, Bassjackers en een spectaculaire show van de JapansAmerikaanse Steve Aoki.

Jong talent
Met zijn 16 jaar was het voor de Dongense Ard Leenderts één van de eerste grote optredens in zijn DJcarrière. Hij verdiende zijn plaats in de lineup met de winst van de door Dancetour georganiseerde DJ contest, Pepsi DJ Clash. In september en oktober krijgt de jonge DJ ook nog verschillende clinics en workshop met DJ’s als Lucien Foort en Dannic aangeboden en dingt hij mee naar een plek in de landelijke finale tijdens Amsterdam Dance Event.

Spectaculaire show
Om 20:30 uur barstte een waanzinnig feest los. De karakteristieke Amerikaan Steve Aoki haalde alles uit de kast om het, het publiek naar de zin te maken. Zo gingen maar liefst 10 grote slagroomtaarten het publiek in. Gericht op de verschillende borden en tshirts in de lucht met leuzen als “Cake me!” en “I love Steve Aoki & Cake!”. Ook de rubberboot, één van de vaste props van de DJ, ontbrak in Tilburg niet. Fans en waaghalzen kregen de kans om in de ‘Aokiboot’ een tochtje door het publiek te maken.

Dancetour
Dancetour is uitgegroeid tot een landelijk platform met ruim 175.000 bezoekers en een online bereik van 2.5 miljoen. Bij dit gratis toegankelijke dance event geniet je samen met je vrienden en bekenden van de beste muziek van zowel top DJ’s als talenten en dat in je eigen stad. Dancetour staat voor ‘Bringing people Together’ en biedt naast 12 Dancetour evenementen ook de Pepsi DJ Clash competitie met 350 deelnemers, de Mixperience voor mensen met een beperking en virtuele stageplekken voor ROC studenten uit heel Nederland.

Tilburg.com heeft tijdens dit festivals de mooiste foto’s gemaakt van het publiek en de artiesten. Bekijk het fotoboek hier.