Tafel Tien wil Tilburgers samen laten eten: “Ik hou van het organiseren van etentjes en verbinden van mensen”

Tafel Tien Tilburg

In maart gaat een nieuw ‘samen-eet-concept’ van start in Tilburg, genaamd Tafel Tien. Tafel Tien organiseert op regelmatige basis etentjes voor maximaal tien mensen die openstaan voor nieuwe contacten. De opzet is simpel: lekker samen eten en nieuwe contacten maken.   

Bedenker van Tafel Tien is Marijke Krabbenbos. Marijke woont de ene week alleen, de andere week wonen haar kinderen bij haar. “Alleen eten, vind ik niet leuk en ik hou erg van het organiseren van etentjes en het verbinden van mensen. Vijftien jaar geleden zette ik een netwerk op voor ondernemende vrouwen, waarbij de kernactiviteit netwerkdiners zijn. Eten werkt nu eenmaal verbindend. Dit netwerk is nu actief in 25 plaatsen in Nederland. Nu wil ik het idee van samen eten breder trekken. Iedereen die wel eens samen met anderen wil eten, kan aanschuiven bij Tafel Tien. Als sociaal, non-profit, initiatief, want niemand zou alleen moeten eten, als ie dat niet wil.”

Over Tafel Tien

Voor ouderen of mensen met een kleine portemonnee zijn er allerlei laagdrempelige initiatieven in buurthuizen. Die buurtmaaltijden beginnen vaak vroeg, zijn laaggeprijsd en draaien vooral om het eten. Bij Tafel Tien gaat het vooral om lekker uiteten te gaan én nieuwe verbindingen te maken. Tafel Tien richt zich daarom op de volwassen mens die vaak alleen eet.

Hoe werkt het?

Via de website van Tafel Tien kunnen mensen zich aanmelden voor een avond. Er is altijd een host aanwezig, die zorgt voor de organisatie en het eerste contact. De kosten zijn €27,50. In Tilburg start Tafel Tien met Yvon Feenstra. Op dinsdag 14 maart vindt de eerste Tafel Tien plaats bij Stadsbrouwerij 013 aan de Piushaven. Vanaf 18:00 uur is de inloop en om 18:30 ga je aan tafel. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Tafel Tien.