Talenten van Impresariaat Kunsten verzorgen een warm welkom voor statushouders

De talenten van Impresariaat Kunsten

Iedere donderdagmiddag organiseert Impresariaat Kunsten een culturele activiteit voor de statushouders woonachtig in de oude kazerne in Tilburg in samenwerking met het Refugee Team Tilburg en Contour de Twern. Ze zijn in maart van start gegaan met muzikale concerten en zullen dit uitbreiden met theater- en circusoptredens en diverse workshops. Een initiatief wat tot nu toe al mooie ontmoetingen heeft opgeleverd. Lees snel verder.

Warm welkom

De activiteiten worden uitgevoerd door studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en zij hebben de uitdaging met enthousiasme aangepakt. Door middel van deze activiteiten willen de studenten van Fontys de statushouders een warm welkom bieden in Tilburg en ze zo ook meer binding bieden met de stad en de inwoners. Hoewel het project nog in een vroeg stadium zit, zijn de reacties nu al hartverwarmend. De studenten en de statushouders spreken vaak niet dezelfde taal, maar er wordt toch gezocht naar manieren om met elkaar te communiceren. Het is bijzonder om te zien dat bijvoorbeeld muziek geen grenzen kent en het écht niet uitmaakt welke taal men spreekt of
wat het land van herkomst is: iedereen geniet samen van de muziek.

Verbinding

Dat kunst verbindt, wordt door dit project wederom duidelijk gemaakt. De studenten vinden het een eer dat ze de optredens mogen verzorgen en tegelijkertijd vinden de statushouders het bijzonder dat ze speciaal voor hen komen performen. Een win-win situatie die zorgt voor verbinding en mooie verhalen.