Tante Pollewop uitgeroepen tot Gouwe Peerke

Gouwe Peerke

De jaarlijkse uitreiking van het Gouwe Peerke in het Peerke Donders paviljoen vond ook dit jaar weer plaats op de herdenking van de sterfdag van het Tilburgse icoon Peerke Donders. Tante Pollewop is dit jaar de gelukkige winnaar.

Gouwe Peerke

Denis Hendrickx maakte als lid van de jury van het Gouwe Peerke de uitslag bekend.
Kleedt de naakten, een van de zeven werken van barmhartigheid is het doel van het kledingproject voor armoede gezinnen dat Tante Pollewop al 10 jaar in de stad uitvoert.

In 2016 zijn via dit project 1580 kinderen aangekleed. De gemeente Tilburg steunt dit project via “een wereld te winnen”. De prijs is een grote erkenning voor het werk van de meer dan dertig vrijwilligers die werkzaam zijn bij Tante Pollewop.

De winnaar van het Gouwe Peerke krijgt, in dit geval dus Tante Pollewop, een geldbedrag van €1000,-. De nummers twee en drie (Stichting Roemeniëhulp Hilvarenbeek en Vincent Shop Tilburg) zijn ex aequo. Zij krijgen ieder €250,-. De winnaar krijgt tevens een jaar lang de wisseltrofee in beheer. Volgend jaar, als deze wisseltrofee is ingeleverd, krijgt de winnaar een replica van de wisseltrofee.

Tante Pollewop

Dit is een kleding-kringloopwinkel onder de bezielende leiding van Evelyne Klerx, die vele steun krijgt van haar vader Ad Waaijers. De in de wijk de Besterd in Tilburg gevestigde winkel is tien jaar geleden begonnen als een initiatief om geld in te zamelen voor hulpprojecten in Kenia. Wat eenvoudig begon heeft een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Tante Pollewop dient tegenwoordig drie doelen: kleding inzamelen tegen verspilling, de opbrengst van de verkochte tweedehandskleding gaat naar projecten (ziekenhuis, scholen) in Kenia en arme Tilburgers krijgen via een groot sociaal netwerk kledingbonnen die ze kunnen besteden in de winkel.