Tapasrestaurant ’t Zusje beperkt telefoongebruik aan tafel

Steeds vaker halen mensen in restaurants hun telefoon tevoorschijn om appjes te sturen, Facebook te checken of hun maaltijd te instagrammen. Meestal tot ergernis van hun tafelgenoten. Daarom ontwikkelde restaurantketen ’t Zusje een unieke app: weet je van je telefoon af te blijven, dan maak je kans op een gratis etentje en leuke prijzen.

Tapasrestaurant ’t Zusje in Tilburg combineert kwaliteitstapas met een bourgondische sfeer. Een plek waar gezellig samenzijn hoog in het vaandel staat. Tegenwoordig is het voor veel mensen echter heel normaal om tijdens het tafelen even iets voor zichzelf te doen op hun telefoon. Dat ziet eigenaar Peter Smits graag anders: “Wij willen dat je bij ’t Zusje optimaal geniet van je gezelschap, en van het samen dineren”, vertelt hij. “Het draait toch om aandacht voor elkaar en genieten van het eten? Met deze app proberen we die sociale beleving op een speelse manier te bevorderen.”

Gratis uit eten

Sparen voor leuke prijzen werkt heel eenvoudig. Wanneer je bij ’t Zusje zit en incheckt op de app, begint de tijd te lopen Hoe langer je erin slaagt je smartphone met rust te laten, hoe meer punten je spaart. Activeer je het scherm van je telefoon, dan checkt de app automatisch uit en stopt het sparen. Bij 1.000 punten maak je kans op mooie prijzen, zoals gratis onbeperkt tapas eten voor 4 tot 10 personen of een exclusieve cruiserfiets. Ook zijn er trucs om het sparen te versnellen. Zo krijg je 100 punten extra als je bij een ander Zusje incheckt, en kun je punten delen met iemand anders.

Makkelijk reserveren

Naast het spaarsysteem heeft de app nog meer functies, zoals ‘Last Minute’. Hiermee check je met één vinger op de knop de beschikbaarheid bij ’t Zusje in Tilburg. Is er geen plek meer? Dan ontvang je automatisch een melding wanneer er een plekje vrijkomt. Of je reserveert heel eenvoudig bij een van de andere elf Zusjes.

De app ’t Zusje is gratis te downloaden voor iPhone en Android, via de App Store en Google Play Store. Kijk voor meer informatie op www.zusje-tapas.nl/app.