Patisserie en coffeebar Tarte Tatin komt naar randje centrum

Tarte Tatin

Patisserie Tarte Tatin uit Tilburg gaat verhuizen naar een groter pand in het centrum van Tilburg en breidt haar bakkerij uit met een winkel en moderne coffeebar. Tarte Tatin is in 2015 opgericht en is dusdanig hard gegroeid dat het huidige pand te klein is geworden. Momenteel zijn ze gevestigd aan de Lovense Kanaaldijk. Om de verhuizing en de uitbreiding mogelijk te maken heeft Tarte Tatin de financiering geregeld door crowdfunding via Collin Crowdfund.

Tarte Tatin opent per april aan het Lieve Vrouweplein aan de rand van het centrum van Tilburg.

Tarte Tatin

Na het volgen van de opleiding Brood & Banket in België heeft de eigenaresse van Tarte Tatin Joanneke Wieringa, van haar hobby haar beroep gemaakt; het maken van gebak met veel aandacht voor smaak. ”Tarte Tatin gaat over authenticiteit, smaak, eenvoud en genieten,” vertelt Joanneke enthousiast. ”In de nieuwe zaak vormen de winkel, coffeebar en open bakkerij een organisch geheel. Als je aan de toonbank staat kun je letterlijk in de keuken kijken.”

tarte tatin

Uitbreiding bakkerij 

Sinds de oprichting in 2015, is er vooral gewerkt op basis van gebak op bestelling aan particulieren en een vaste klantenkring van restaurants, lunchrooms en cafés in de regio Tilburg. Voor de succesvolle onderneming is het moment aangebroken om uit te breiden en door te groeien. De nieuwe locatie op het Lieve Vrouweplein biedt ruimte voor de bakkerij, een winkel en een coffeebar. In april 2017 vindt de opening plaats.

Tarte Tatin bereidt ieder product handmatig en gebruikt geen halffabricaten. Verspilling gaan zij ook tegen door op bestelling te werken en eventuele resten aan te bieden bij onder andere de voedselbank.

Crowdfunding

Voor de inrichting van de coffeebar, winkel en de bakkerij had Tarte Tatin een financiering nodig. Deze financiering hebben ze bij elkaar gekregen door crowdfunding via Collin Crowdfund. De leningaanvraag is volgeschreven door 75 investeerders.