Dit is er te doen tijdens de boekenweek in Tilburg

boekenweek

Het is boekenweek! In Tilburg kun je tijdens deze week (12 t/m 20 maart 2016) allerlei dingen beleven. Boekwinkels, bibliotheken, musea en theaters heten je van harte welkom bij hun activiteiten die allemaal in het teken staan van literatuur. 

Tilt Festival

Als je aan de boekenweek denkt, denken Tilburgers natuurlijk aan Tilt Festival. Het Tilt Festival is een meerdaags literatuurfestival. Het brengt taal tot leven met een tjokvol programma en spannende cross-overs op het gebied van literatuur, theater, beeld en muziek.

Literaire lichtroute

Tijdens de zesde editie van het Tilt-festival wordt een gedeelte van de binnenstad bijzonder verlicht. Tijdens deze lichtroute worden teksten van auteurs en festivalgasten geprojecteerd op verschillende locaties. Loop jij deze route?

Lezing Tommy Wieringa

Op donderdag 17 maart is er in de Bibliotheek Tilburg Centrum een lezing van Tommy Wieringa van 20:30 tot 22:00 uur. Deze lezing staat in het teken van zijn boek ‘Dit zijn de namen’ die eind 2012 verscheen.

Onthulling gevel gedichten

Op zaterdag 19 maart worden de nieuwe gevel gedichten van voormalig stadsdichter Jasper Mikker onthuld. Het pand van Kaldi in de Willem II straat en de muur van de Synagoge in de Helga Deentuin zijn opgefleurd met woordenkunst.

Het beste boek

Tilburg kiest het beste boek ooit. Tilburgse Bibliotheken, Boekhandel Gianotten Mutsaers, Boekhandel Livius de Zevensprong en Stichting Plezier in Lezen (Spil) organiseren een lokale boekenverkiezing: ‘Tilburg Kiest… het Beste Boek”. Ook jij kunt stemmen op jouw lievelingsboek.

Boekenweekgeschenk bij Gianotten Mutsaers

Tijdens de Boekenweek krijg je bij Gianotten Mutsaers het Boekenweekgeschenk cadeau bij besteding van een bedrag van €12,50 aan Nederlandstalige boeken. Het boek ‘Broer’ van Esther Gerritsen is dit jaar het Boekenweekgeschenk. Leuk om te weten: op vertoon van het dit geschenk kun je zondag 20 maart in Nederland gratis reizen met de trein.

Boekenweek bij Pleïade

Ook bij Pleïade is het boekenweek. Pleïade is gespecialiseerd in actuele literatuur rond bewustwording, intuïtieve ontwikkeling, spiritualiteit en holistische en natuurlijke zienswijzen. Ga hier een kijkje nemen en vind het boek dat bij jou past.