Team Tilburg bouwt aan sterker sportklimaat in de stad

team tilburg

Tilburg kent enorm veel talent. Logisch ook want hier ligt de wereld aan je voeten. De stad biedt talenten – waaronder topsporters – volop kansen en mogelijkheden het te maken. Met het nieuwe Team Tilburg wordt gebouwd aan een sterker sportklimaat in de stad. De lancering van Team Tilburg vindt woensdag 29 maart plaats bij Doloris’ Rooftop in Tilburg.

“Met de oprichting van Team Tilburg versterken we het Tilburgse topsportklimaat. Team Tilburg helpt de Tilburgse toppers om het beste uit zichzelf te halen met ondersteuning, persoonlijke hulp en waar mogelijk financiële steun,” aldus wethouder Maarten van Asten (Sport).

Innovatief concept

Team Tilburg is een innovatief concept dat Tilburg blijvend zal veranderen op het gebied van (top)sport. Met steun van de gemeente en lokale partners wordt een duurzame verbinding gecreëerd met topsportorganisaties, verenigingen en onderwijsinstellingen. Ambitie, kennis en ervaring, maar ook financiële en facilitaire steun worden overzichtelijk op het unieke platform voor topsporters en talenten: TeamTilburg.nl.

Projectleider en tophockeyster Ireen van den Assem is zeer verheugd met de eerste partners en suppliers van Team Tilburg: Justlogic, De Beer, Forward Advocaten, Indicia, Q Promotions, SMC Tilburg en PTI ondersteunen het initiatief vanaf de start. Van den Assem wordt bijgestaan door de Tilburgse triatleet Joep Staps en een gerenommeerd stichting-bestuur onder leiding van voorzitter Peter van Ierland.

Tilburg sportstad

De partners van Team Tilburg vormen samen een netwerk, delen kennis en steunen Tilburgse topsporters en talenten op diverse manieren. Ook heeft Team Tilburg het doel een sterk merk te worden waarmee Tilburg zich profileert als sportstad, met behulp van de successen van de Tilburgse top.

Meer informatie

Op de hoogte blijven? Zorg dan dat je Team Tilburg volgt op Instagram.

Check ook deze pagina voor meer informatie.