Technieksector Midden-Brabant gaat techniek vieren met nieuw label TechniekGeniek

techniekgeniek

Hoewel corona het bedrijfsleven een zware slag toebrengt, is er nog steeds en misschien wel juist nú vraag naar mensen met technische kennis en/of vaardigheden. Om jongeren en zij-instromers nu en in de toekomst te interesseren voor alle vormen van techniek lanceert het Platform Promotie Techniek Midden-Brabant een nieuw communicatieplatform met bijbehorende website en socialmediakanalen onder de naam: TechniekGeniek.

Ehm… ‘TechniekGeniek’??

Ja! Het is een heel nieuw woord. A la ‘fotogeniek’: zeer geschikt om op de foto te gaan. Een ‘genie’ is iemand met een buitengewone aangeboren begaafdheid of vernuft. Bij ‘de genie’ in het leger werken de ingenieurs. De techneuten dus. En Geniek past mooi bij Techniek.

Clubhuis

TechniekGeniek is het label, de website TechniekGeniek.nl is de spil, met heel veel verhalen rondom techniek in Midden-Brabant. Het is het clubhuis voor fans en volgers van techniek in de regio.

Jongeren en zij-instromers inspireren

TechniekGeniek inspireert jongeren (en hun ouders) en zij-instromers om te kiezen voor een opleiding en/of een baan in de techniek. Met heel veel verhalen laat het platform zien hoe gaaf het is om te leren en te werken in de techniek. En hoeveel bijzonders er gaande is in de regio Midden-Brabant!

TechniekGenieën in de spotlights

TechniekGeniek is daar waar de verhalen zijn en zet ’techniekgenieke’ mensen (TechniekGenieën), opleidingen, bedrijven, projecten en activiteiten in de spotlights.

Op social media

Techniekgeniek is natuurlijk ook te volgen op social media:

Initiatiefnemers

TechniekGeniek is een initiatief van Deltaplan Techniek en Platform Promotie Techniek. Zij zetten zich al jaren in voor hetzelfde doel: leren en werken in de techniek populairder maken. Een redactie van verhalenmakers zorgt voor de content, samen met vloggers Davey en Bastiaan.