Technische Bedrijfskunde aan Avans Hogeschool Tilburg vernoemd tot Beste HBO Opleiding van Nederland

Technische Bedrijfskunde aan Avans Hogeschool is vernoemd tot de beste HBO opleiding van Nederland! Daarmee hebben ze een gedeelde eerste plek. Dat maakte de keuzegids HBO 2021 onlangs bekend. De ranking beslaat zo’n 1.000 HBO opleidingen in Nederland. Deze is onder andere gebaseerd op een enquête onder de studenten van deze 1.000 opleidingen. Lees snel verder.

De hoogste score

De opleiding, die een voltijd en deeltijd variant kent, heeft 97 van de 100 punten gekregen. Dit betekent dat ze samen met 11 andere opleidingen de hoogste score heeft gekregen van alle HBO opleidingen in Nederland. Een geweldige prestatie, vooral in tijden van Corona en thuisonderwijs.

Theorie toepassen in de praktijk

Studenten geven aan waarom zij de opleiding Technische Bedrijfskunde zo’n warm hart toedragen. De voltijd opleiding heeft veel projecten die meteen vanaf het eerste jaar uitgevoerd worden bij echte bedrijven. Hierdoor kan de geleerde theorie meteen in de praktijk toegepast worden en kunnen studenten al heel snel waarde toevoegen aan de bedrijven voor wie ze opdrachten uitvoeren. Omdat de opleiding zich op een kleine locatie van Avans bevindt, is het gemakkelijk om contact te maken met andere studenten en docenten en is de sfeer heel goed.

De deeltijdvariant heeft weinig schriftelijke tentamens, studenten bewijzen hun kennis en vaardigheden door middel van assessments. Tijdens zo’n assessment geven zij aan hoe zij de theorie van hun opleiding direct hebben gekoppeld aan de realiteit van hun praktijk. Zo kunnen zij de lesstof direct plaatsen en leren zij ook hun bedrijf nog beter kennen. Daarnaast kan je bij deze opleiding een GreenBelt certificaat halen, iets dat direct van toegevoegde waarde is voor de verdere carrière van de studenten. Wil jij meer weten over deze opleiding? Bezoek dan deze link.

Verbinding

Persoonlijk contact en verbinding staan bij zowel de voltijd- als de deeltijdopleiding hoog in het vaandel. Het docententeam is zeer toegankelijk en altijd bereid om te helpen bij vragen of andere uitdagingen. Zij denken mee als studenten even in de knel zitten, kennen iedereen bij hun naam en werken in dezelfde ruimte als de studenten, waardoor de drempel om een vraag te stellen zeer laag is.

Meer weten

Wil jij meer weten over Avans Hogescholen? Ga dan naar hun website. Of blijf op de hoogte via Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.