Tennis Club Stappegoor opent nieuw complex

Tennis Club Stappegoor

Op 22 mei vindt de officiële opening plaats van Tennis Club Stappegoor. Het nieuwe complex bestaat uit vijf Smashcourt Allweather banen, een clubgebouw en parkeerplaatsen.

Nieuwbouwplan

Om ruimte te maken voor de 2e fase van het nieuwbouwplan Willemsbuiten moest TCS verhuizen van de oude locatie, tussen Stadssporthal en de Sporthogeschool, naar een andere locatie. Die werd gevonden op het terrein achter de Irene Wüst IJsbaan. Het geld daarvoor is beschikbaar gesteld door het Consortium Stappegoor. De grond van de nieuwe accommodatie wordt door de gemeente Tilburg in erfpacht uitgegeven aan Tennis Club Stappegoor.

Start van de bouw

In januari werd met de bouw van het clubhuis en aanleg van de banen gestart. Op 1 april, traditioneel de opening van het tennisseizoen, konden de banen al bespeeld worden. Nu ook de laatste afwerkingen achter de rug zijn kan Tennis Club Stappegoor officieel geopend worden.

Groot feest voor de bestaande leden. Maar ook een uitnodiging voor nieuwe leden bijvoorbeeld toekomstige bewoners van het Stappegoor project Willemsbuiten en Zuiderkwartier.

Officiële opening

Na de officiële opening door het bestuur wordt een speedtraining gegeven aan leden van TCS. Dit is een korte les waar forehand, backhand en service aan de orde komen. De speedtraining wordt gegeven door Martijn Hagemeier die als tennisleraar verbonden is aan de club.

Leden van TCS starten na de speedtraining een toernooi. Leuk om te zien hoe door jong en oud gespeeld gaat worden op de 5 nieuwe Smashcourt Allweather banen. Banen die het hele jaar door bespeeld kunnen worden.

Feestelijke dag

Op de deze feestelijke dag kunnen bezoekers zich aanmelden voor een gratis ‘speedtraining’. Een prachtig aanbod voor zowel beginners als gevorderden. Op die dag liggen ook flyers met informatie en inschrijfformulieren klaar in het clubgebouw. De contributie voor een heel seizoen, januari t/m december, bedraagt € 120,- Met deze contributie hanteert TCS een aantrekkelijk tarief.

Bezoekers zullen ervaren dat TCS vooral een gezellige club is. Waar iedereen welkom is en waar je graag na afloop van het spel nog even bijpraat. Meer informatie kan gevonden worden op de website van TCS www.tennisclubstappegoor.nl

Hoe vindt u de locatie? Tussen de Irene Wüst ijsbaan en het restaurant Asian Boulevard leidt een smal straatje naar het complex van Tennis Club Stappegoor. Parkeermogelijkheden zijn op 22 mei beperkt.