Tennisvereniging LTC Goirle 50 jaar!

Op 18 februari 1963 werd door een aantal mensen (met als initiators Wim de Groot) tennisclub LTC Goirle opgericht. Begonnen werd met 30 leden en twee onverlichte gravelbanen. Als onderkomen was een kleine houten keet neergezet met een aparte ruimte voor de dames en heren en een groot vat vol water wat als koelkast diende. In het eerste jaar waren nog geen junioren welkom maar langzaam veranderde de club van enigszins elitair naar een vereniging voor iedereen. De verplichte witte kleding maakte plaats voor wat bontere kleding, de louter Engelse telling werd vervangen door Nederlands en de witte ballen door gele ballen.  

 LTC maakte een sterke groei door met name in de jaren 70 en 80, mede uiteraard door de groei van de gemeente Goirle. De twee banen werden er 10, en na verloop van tijd waren alle banen ook verlicht. In de jaren 90 was de vereniging zelfs zo groot dat er een wachtlijst bestond waar mensen soms 5 jaar op stonden alvorens ze lid konden worden. LTC stond en staat dan ook in de regio bekend als een bijzonder gezellige bourgondische vereniging waar recreatie en prestatie hand in hand gaan. Na een kleine dip begin van deze eeuw klommen we, mede door de aanleg van vier winterbanen, we weer omhoog en op dit moment zijn we een bijzonder gezonde (geprivatiseerde) vereniging van bijna 1000 leden en één van de grootste (maar vooral gezelligste) verenigingen van Goirle waar je voor een redelijk bedrag het hele jaar kan tennissen!

Uiteraard moet dit heuglijke feit gevierd worden en dat gaan we dan ook zeker doen maar dan wel “LTC style”. Dat wil zeggen dus, vooral bourgondisch en sfeervol. Buiten een aantal speciale dagactiviteiten waaronder de officiële Special Olympics voor verstandelijk beperkten op 15 september, zal het feestgedruis voornamelijk  plaats vinden op vrijdag 22 maart en zaterdag 23 maart. We willen benadrukken dat op BEIDE dagen zowel leden als oud-leden van harte welkom zijn. We willen alleen iedereen vragen om zich(gratis!) te registreren voor de avond van zaterdag 23 maart via onze website www.ltcgoirle.nl  puur om cateringtechnische redenen. Na registratie krijgt u begin maart uw toegangsbewijs toegestuurd (vergeet deze ook niet mee te nemen!). Het programma van dat weekend ziet er als volgt uit:

Vrijdag 22 maart = Comedynight!
Deze avond is de onofficële reunie waarbij uw gastheren Rob van Gestel en Rob Brouwers (de één acteur de ander zo gek als een deur) u op een nostalgische avond zullen trakteren die zijn weerga niet kent. Laat u op humoristische wijze meevoeren langs vijf decennia LTC Goirle met medewerking van een speciale act! Aanvang 20.30 uur.

Zaterdag 23 maart = Partynight!
Nadat “Jong Geleerd” onze jeugd ongetwijfeld een onvergetelijke avond heeft bezorgd, is het tijd voor de fantastische coverband That’s Live. Regelmatig spelen ze de zalen helemaal plat en we zijn dan ook bijzonder trots dat zij op deze avond voor ons gaan optreden! De niet verplichte dresscode voor deze avond is GOUD. Ook vragen wij, middels een veiling van bijzondere artikelen, op deze vond uw aandacht voor twee stichtingen die LTC na aan het hart liggen; Stichting Tess en Stichting Gijsje Eigenwijsje. Aanvang ± 21.00 uur.

Wij hopen dat iedereen die LTC een warm hart toe draagt of heeft gedragen op beide avonden aanwezig zal zijn. Voor iedereen die toch de weg kwijt is, wij zitten aan de Geitenhoef 2 in Goirle en u kunt ons bereiken op 013-5342988 of mail naar tec@ltcgoirle.nl Check regelmatig onze website voor updates. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!!

De Jubilieumcommissie