Terras van Stadsbrouwerij 013’s Albatros mag zich rekenen tot Nederlands beste terrassen

stadsbrouwerij 013

Wat hopen we allemaal op een heerlijke nazomer waarin de zon zich veelvuldig laat zien. Want dan kunnen we genieten van één van de vele prachtige terrassen die Tilburg te bieden heeft. Welk terras je zeker niet mag overslaan? Het terras van Stadsbrouwerij 013’s Albatros op de Piushaven. Het terras heeft namelijk een mooie plek op de ranglijst van de Misset Terras Top 100: de ranglijst met de beste terrassen in Nederland. 

Foto: Freddie de Roeck

Het terras van de Albatros eindigt op de 35e plek op de ranglijst en is daarmee het enige Tilburgse terras op de lijst. Groot Speijck in Oisterwijk wist ook een plek op de ranglijst te bemachtigen. Zij eindigen op de 85e plek.

De ranglijst

De Terras Top 100 kent een open inschrijving. Terrassen mogen meedoen mits ze aan vier voorwaarden voldoen: het terras moet minimaal 40 stoelen hebben, vrij toegankelijk zijn (geen entree bv op een pretpark), er moet bediening aan tafel zijn en het terras moet in het terrasseizoen minimaal vijf dagen per week geopend zijn.

Dit jaar zijn alle terrassen in twee rondes bezocht door een vakjury. Van beide rondes hebben zij een uitgebreide rapportage gekregen. Tijdens deze bezoeken letten juryleden op tientallen aspecten van het terras.

Stadsbrouwerij 013: het bezoeken meer dan waard

Ben jij nog niet bij de Albatros geweest? Ga dan snel een kijkje nemen. Je kunt er heerlijk borrelen, lunchen en dineren. Uiteraard zijn de bieren die door Stadsbrouwerij 013 worden gebrouwen er ook te proeven en worden er regelmatig bierproeverijen en bierdiners georganiseerd.

Wil je meer informatie over Stadsbrouwerij 013? Of de bieren en gerechten die je er kunt proeven? Check dan snel de website.

Meer terrastips

Wil je meer terrastips? Wij schreven eerder een artikel met de Tilburgse plekjes om te ontdekken.