Terrassen in Tilburg: plekken om te ontdekken

Wat is er fijner dan met heerlijk weer het terras op te zoeken? Bijna niks, vinden wij! Omdat Tilburg veel meters aan terras heeft, is de keuze enorm. Wij hebben de beste, gezelligste, leukste en mooiste terrassen die je wellicht nog niet kende op een rijtje gezet. Lees snel verder voor leuke terrassen in Tilburg en omgeving. 

Fotobijdrage: Martin Erkeland

Populaire plekken

Natuurlijk kun je heerlijk vertoeven op vertrouwde terrassen in de Tilburgse binnenstad. Zo heb je ’s middags lang zon op de verhoging van het Piusplein en kun je nagenieten van het avondzonnetje op de Korte Heuvel. Wanneer het zonnetje weg is, kun je onder de warmtelampen op de Oude Markt zitten. Ook op de Heuvel en het Pieter Vreedeplein is het met zomers weer goed vertoeven!

Piushaven

Er wordt flink aan de weg getimmerd in de Piushaven en dat merk je aan alles. Qua uiterlijk is de Piushaven al flink opgepimpt en ook de bedrijvigheid heeft een flinke boost gekregen. Dat resulteert dan ook in heerlijke terrassen. Lekker genieten van een schitterende zonsondergang aan de Piushaven onder het genot van een hapje en een drankje. Het is mogelijk! Onze tips: Burgemeester Jansen en Heaven’s Kitchen! Lekker tot rust komen aan de Piushaven? Dan raden wij aan om naar Villa Pastorie te gaan.

Dwaalgebied

Hou je van lekkere drankjes en ambachtelijke streekproducten? Dan ga jij met terrasweer naar het Dwaalgebied. Er zijn verschillende kleine en intieme terrasjes waar je kunt genieten van het lente- of zomerweer. Het terras van De Burgerij omvat al het bovenstaande en met de kinderen ga je naar de achtertuin van Stadscafé De Spaarbank. Villa de Vier Jaargetijden is een aanrader door te prachtige achtertuin. Ook bij Cinecitta kun je heerlijk op een rustig terras zitten. In de bloeiende prairie tuin met wifi geniet je van heerlijke drankjes en een goede menukaart van de Ristobar.

Korvelseweg

Je zou het niet direct denken maar ook aan de Korvelseweg kun je lekker op het terras zitten. Bij Berlijn Café ga je gezellig met je vrienden aan de picknicktafels zitten en geniet je van de ambiance bij ”De Huiskamer van Tilburg”. Dat je enkel ‘Méénse kan louwe’ in de binnenstad is niet helemaal waar! Ook in een van de levendigste straten van Tilburg kun je gezellig mensen kijken!

Tilburg-Noord

Net buiten Tilburg-Noord bereid jij jezelf voor op een wandel- en fietstocht of geniet je nog even na bij Peerke Donders. Goed eten & drinken, een museum en lekkere ijsjes in een groene en rustgevende omgeving! Ze hebben ook een hele goede lunch-, borrel- en avondkaart.

Koningshoeven

Met heerlijke lokale bieren van La Trappe voelen wij onszelf natuurlijk al extreem gelukkig. Weet je wat nog fijner is? De Brouwerij heeft met Koningshoeven ook nog eens een prachtig terras waar je deze streekproducten vers van de pers kunt nuttigen. Is het terras vol? Geen probleem, je kunt je hapjes en drankjes nuttigen in het park. Doe meteen mee aan een rondleiding door de brouwerij!

Reeshof

In de Reeshof ligt ook een prachtig terras verscholen. Bij Peerkes Hoeve kun je terecht voor een fijne pauze van je fietstocht. In de prachtige groene tuin is het goed vertoeven. Een groene omgeving in een grote nieuwbouwwijk, het bestaat! Vlakbij de Reeshof kun je terecht op het heerlijk ruime terras van Stad Parijs. Een goede plek om neer te strijken tijdens een fietstocht of wanneer je gewoon even de stad uit wilt. En dat vinden wij niet alleen, het terras van het restaurant is opgenomen in de Misset terras top 100!

Heb jij nog leuke terrastips? laat het ons weten!