Terre des Hommes winkel Tilburg viert 5-jarig bestaan

terre des hommes

Op 10 januari 2020 bestaat de Terre des Hommes winkel in Tilburg vijf jaar. Dit eerste lustrum wordt uitgebreid gevierd met een feestweek van maandag 6 tot en met zaterdag 11 januari. Voor klanten zijn er allerlei acties, aanbiedingen en een loterij. En natuurlijk worden de vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Op dit moment zetten zo’n 35 mensen zich geheel belangeloos in voor Terre des Hommes Tilburg. Zij werken in het magazijn, de winkel of zijn bestuurslid.

Eerste keus in tweedehands

De winkel aan de Korvelseweg 87 onderscheidt zich van andere kringloopwinkels door ‘1e keus in 2e hands’ te zijn. Het assortiment bestaat uit kleding, schoenen, tassen, speelgoed, boeken, cd’s, dvd’s, woonaccessoires en nog veel meer. Het aanbod van kwalitatief goede spullen heeft er zeker aan bijgedragen dat de winkel een grote vaste klantenkring heeft opgebouwd. Veel klanten vinden het daarnaast een mooie gedachte dat ze met hun aankoop het goede doel steunen.

Watch Nederland

Terre des Hommes Tilburg heeft zich de eerste drie jaar ingezet voor een project in Cebu op de Filipijnen, waar veel kinderen slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting. Sinds twee jaar steunt de winkel het project Watch Nederland, want ook in ons land worden minderjarigen (online) seksueel misbruikt. Watch Nederland onderzoekt meldingen over vermoedens van seksuele uitbuiting van kinderen en jongeren. Dit is hard nodig, want jaarlijks vallen er zo’n 1300 minderjarigen in Nederland ten prooi aan loverboys.