Terugblik op de Tilburgse Kermis in foto’s en video

terugblik

Het zit er al weer op! We kunnen het ons haast niet voorstellen, maar de tien dagen Tilburgse Kermis zijn alweer gedaan. En man, man, man, wat was het weer een editie. Hitterecords, rustige middagen en drukke avonden en heul veel feestjes. Tijd voor een terugblik op de kermis van dit jaar, maar dan wel in beeld.

Kijk naar de opbouw

Het is misschien wel zo Tilburgs als de Tilburgse kermis zelf: kijken naar de opbouw van de kermisattracties. Videomaker Jules van Iperen ging met een camera op pad om lekker bij te kletsen met de welbekende kijkmannen en -vrouwen.

De kermis van boven

Dit jaar werden er voor het eerst helikoptervluchten over de Tilburgse Kermis georganiseerd. De vlucht vertrok vanaf Moerenburg en vloog over de stad en over het kermisterrein. Videomaker Jules van Iperen ging mee en maakte deze prachtige beelden van de kermis van bovenaf.

Aftermovie eerste kermisweekend

Het eerste kermisweekend was om door een ringetje te halen. Perfect weer, goede sfeer en fijne feestjes. Videomaker Jules van Iperen ging op pad en maakte een heerlijke compilatie van de eerste dagen Tilburgse kermis.

De gezichten van Roze Maandag

Wát een fantastische dag was het weer. De outfits waren on point, de bezoekers vol liefde en de stad veranderde in één groot festivalterrein. We liepen mee met de Pride Walk en spraken enkele bezoekers van Roze Maandag. Check zeker even het artikel met prachtige portretten, gemaakt door Jules van Iperen.

roze maandag

High tea en dineren in een reuzenrad

Wie een lot voor de Badeendenrace (die niet doorging door de hitte) had gekocht, maakte kans op een te gekke prijs. Namelijk een high tea of diner in het reuzenrad op de Tilburgse Kermis! Albert Heijn Tilburg en Bonheur Horeca zorgde samen voor de ingrediënten en de gerechtjes. Videomaker Jules van Iperen was erbij en laat ons zien hoe dat eruit zag.

In hoeveel kermisattracties kun je in je pauze?

In hoeveel attractie kun je tijdens je pauze? Dat vroegen wij ons af terwijl we aan het werk waren. We vonden drie medewerkers van Teleperformance die de uitdaging met ons aan wilden gaan. In 30 minuten renden ze met 40 graden de kermis over, en dat zag er zo uit:

Zo win je de kamelenrace op de kermis

De Kruikenzeiker wist het zeker, hij heeft dé tactiek om altijd de kamelenrace te kunnen winnen. Dat wilden wij wel eens uittesten, daarom vroegen we twee kermisfanaten Stefan en Tamara om de tactiek uit testen. Of het werkt? Je ziet het in de video:

Familieterras van familie Dussee

Mensen kijken, blikje bier erbij. Je kunt het gerust een Tilburgse traditie noemen. De familie Dussee heeft dit tot hogere kunst verheven en staat al 25 jaar met hun eigen terras aan de Tilburgse kermis. Videomaker Jules van Iperen schoof aan en sprak de familie hun inmiddels in Tilburg beroemde terras.

Foto’s terugkijken

Tijdens de Tilburgse kermis zijn onze fotografen flink op pad geweest. Dagelijks deden ze een rondje over het kermislint en langs leuke feestjes om iedereen vast te leggen. Ben jij op de foto gezet? Vergeet dan zeker niet om de fotoboeken terug te kijken. Je vindt ze hier: