Terugblik op een drukke Tilburg Ten Miles [foto’s]

Afgelopen weekend konden hardlopers in Tilburg hun hart ophalen met verschillende trimlopen en wegwedstrijden tijdens de CZ Tilburg Ten Miles. Maar liefst 11.116 sportievelingen deden mee en ruim 6000 van hen liepen de 10 mijl. Wij hebben de alles over de Tilburg Ten Miles voor je op een rijtje gezet, zodat jij het op je gemak kunt lezen en de sfeer kunt proeven met het doorbladeren van de fotoboeken.

Heb jij zelf meegedaan aan de Tilburg Ten Miles of wil jij weten hoe jouw vrienden, familieleden of collega’s het hebben gedaan? Check hier dan de uitslagen van alle wedstrijden.

Een nieuw Nederlands record

Tijdens deze dertigste editie van de Tilburg Ten Miles werd – naast een hoop persoonlijke records natuurlijk – een nieuw record gevestigd. De Nederlandse Abdi Nageeye verbrak namelijk het Nederlands record op de 10 Engelse Mijlen met een nieuwe toptijd van 46.26. Met deze tijd eindigde hij als zesde. Rodgers Kwemoi kwam als eerste over de eindstreep met een tijd van 45.03. Evans Chebet (45.39) en Abdallah Mande (46.06) finishten als tweede en derde. De tijd van Kwemoi is de tweede tijd die ooit in Tilburg is gelopen, achter het wereldrecord van Haile Gbreselassie.

Bij de Rabobank Ladies Run renden de deelnemers 10 kilometer lang voor wat zij waard waren. De Ethiopische Senbere Teferi ging er vandoor met de eindzege en finishte met een tijd van 30.38. Dit is de tweede beste tijd ooit gelopen in Tilburg op de 10 kilometer. Van de Nederlandse vrouwen was Jip Vastenburg het snelst, met een tijd van 33.32. Zij eindigde als negende.

Foto’s

Ben jij jezelf op de foto gezet, wil je jouw beste vriend of vriendin op zoeken, of wil je gewoon van de sfeer tijdens de Tilburg Ten Miles proeven? Bekijk dan de fotoboeken:

Spoorzone Run - Corné Hannink Fotografie